Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

20 Octombrie 2021
Vizualizari: 1153
Comentează add

La Institutul Cultural Român din Tel Aviv a fost proiectată versiunea românească a documentarului despre natură "România neîmblânzită".

"România neîmblânzită" la Institutul Cultural Român din Tel Aviv

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Eveniment rar la Institutul Cultural Român din Tel Aviv, unde a fost proiectată versiunea românească a documentarului despre natură "România neîmblânzită", povestită de actorul Victor Rebengiuc.

Este o coproducţie britanică-română din anul 2018. Documentarul surprinde, prin imagini excepţionale, minunile florei şi ale faunei româneşti din Carpaţi şi nu numai.

Corespondentul nostru, Dragoş Ciocîrlan, a stat de vorbă cu directoarea adjunctă a Institutului Cultural Român, Cleopatra Lorinţiu:


Cleopatra Lorinţiu: Este un film care ne duce cu gândul la tot ce poate fi mai frumos, mai sublim în natura României, propune și o atitudine culturală - ne gândim la paginile lui Calistrat Hogaș, ale lui Alexandru Vlahuță, ale lui Mihail Sadoveanu atunci când vedem peisaje minunate, flora și fauna românească, de care trebuie să avem grijă, filmate de o echipă internațională, dar cu o coproducție românească aparținând lui lui Alex Păun. Filmul a fost proiectat în sute de locuri, în zeci de țări, a primit un mare premiu la Deauville, Trofeul de argint, tocmai pentru că luptă împotriva încălzirii climatice și este o pledoarie pentru responsabilitate în fața a ceea ce este mai profund și peren în România - natura, flora și fauna.


Etichete israeldocumentar(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live