Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Februarie 2021
Vizualizari: 152
Comentează add

România a folosit până acum peste 1.400.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 și este aproape de top 10 mondial raportat la populație.

România a folosit până acum peste 1.400.000 de doze de vaccin anti-COVID-19

florin-lepadatu

Foto: Arhivă/ Mircea Abrudean

România a folosit până acum peste 1.400.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 și este aproape de top 10 mondial raportat la populație.

Nicoleta Stoian vine cu mai multe informații: "Aproape 820.000 de persoane au primit cel puțin o doză, iar aproximativ 590.000 dintre acestea au făcut și rapelul. De la începutul campaniei naționale de imunizare, s-au înregistrat peste 4.300 de reacții adverse, ceea ce înseamnă circa trei la mie. Aproape toate au fost comune și minore, însă ieri a fost anunțată și o reacție de tip șoc anafilactic. Este vorba despre o femeie de 46 de ani, fără istoric de reacții alergice și vaccinată cu serul AstraZeneca. Femeia a primit ajutor medical de specialitate în centrul de vaccinare; este în stare bună, însă a fost dusă la spital pentru îngrijiri suplimentare. În privința pacientului de 64 de ani, dependent de dializă, a cărui stare de sănătate s-a agravat după rapelul cu Pfizer, autoritățile spun că asocierea cu vaccinarea este o coincidență, iar deteriorarea stării sale a fost cauzată de bolile cronice.", conform Rador.


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live