Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

1 Februarie 2011
Vizualizari: 2275
Comentează add

Douăzeci şi trei de persoane cu cetăţenie română au fost reţinute pentru furt de cablu de cupru de la o staţie electrică din Madrid. Poliţia spaniolă a confiscat peste 200 de kilograme de cupru şi mai multe utilaje.

Români la furat de cupru în Spania

annamaria-damian

Foto: Poliţia naţională spaniolă.

Douăzeci şi trei de persoane cu cetăţenie română au fost reţinute pentru furt de cablu de cupru de la o staţie electrică din Madrid.

Poliţia spaniolă afirmă că e vorba de un grup organizat şi că operaţiunea face parte din noua strategie a ministerului spaniol de interne de protecţie a reţelelor de cabluri electrice.

Cei 23 de indivizi au fost surprinşi săpând pământul pentru a sustrage cablurile, topind materialul sau încercând să îl introducă într-o maşină pentru a-l duce la vânzare.

Potrivit informaţiilor furnizate de poliţie, agenţii de poliţie au intervenit şi au reuşit să împiedice sustragerea materialului şi fuga infractorilor.

Cele 23 de persoane au paşaport românesc şi vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani. Unul dintre indivizi va fi probabil acuzat de atentat asupra autorităţilor pentru că a lovit un poliţist.

Poliţia a confiscat peste 200 de kilograme de cupru, mai multe utilaje şi facturi de vânzare a cuprului.

Operaţiunea face parte, potrivit ministerului de interne de la Madrid, din noua strategie de control al sistemelor de cabluri de cupru, fie din reţelele electrice, de cale ferată sau de telefonie.

La sfârşitul anului trecut, o acţiune masivă a poliţiei naţionale a dus la recuperarea a peste 100 de tone de cupru furat.


 


Etichete româniSpaniaMadridpoliţiehoţicupru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live