Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Denise Theodoru

2 Iulie 2013
Vizualizari: 8916
Comentează add

Ştefania Magidson este o româncă plecată din ţară, din Braşovul natal, la 15 ani, împreună cu familia, pe urmele unor stramoşi care emigraseră în America la începutul secolului XX.

Români în lume: Ştefania Magidson Români în lume: Ştefania Magidson - Conține audio

denise-theodoru

Ştefania Magidson

Stefania Magidson este o romanca plecata din tara, din Brasovul natal, la 15 ani, impreuna cu familia, pe urmele unor stramosi care emigrasera in America la inceputul secolului XX.

Traieste la Los Angeles, impreuna cu sotul, Mark Magidson, celebru regizor si producator de film documentar si cu cei doi baieti ai lor.


Stefania a facut studii de sanatate publica si un master in psihologie spirituala , in urma caruia au rezultat multe ganduri, trairi, iar recent si o carte, “In cautarea Magicianului Alb”- un dialog cu scriitoarea Carmen Firan de la New York, carte lansata la Bucuresti in luna iunie.


De mai bine de zece ani, Stefania conduce Fundatia Blu Heron, o fundatie care se ocupa de tinerii orfani crescuti in casele de copii, asigurandu-le , la varsta majoratului, sprijin material si moral pentru a urma studii superioare.

Este “un contract sacru”, asa cum il numeste Stefania, aceasta forma de iubire bazata pe generozitate, dar si pe disciplina.

Tinerii acceptati in program vin din toate colturile tarii si urmeaza cele mai diferite facultati, apoi masterate si doctorate.

Primesc bani pentru studii si bani de buzunar in fiecare luna, iar obligatia lor este sa invete bine si sa faca voluntariat, ca o forma de a darui mai departe bunatate si generozitate.

Majoritatea sumelor care ii sprijina pe tinerii din Romania sunt adunate in SUA , de la romanii-americani sau chiar de la oamenii de afaceri americani, iar Fundatia Blu Heron merge inainte cu tinerii cu care se mandreste si care, ajunsi pe propriile picioare , devin , la randul lor, mentori pentru alti tineri din fundatie.

Audio: In interviul pe care il veti asculta , Stefania Magidson vorbeste despre cartea ei, “In cautarea Magicianului Alb”, dar si despre ultimul film al sotului ei, “Samsara” .


 


Etichete Ştefania MagidsonAmericaMark MagidsonNew YorkIn cautarea magicianului albsamsaraFundatia Blu Heron

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live