Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

13 Iulie 2017
Vizualizari: 3536
Comentează add

Tabăra urmărește crearea și menținerea legăturii culturale între tinerii etnici români din Ucraina și tinerii din România.

Români din Cernăuţi - Ucraina, cuceriţi de frumuseţile judeţului Vâlcea Români din Cernăuţi - Ucraina, cuceriţi de frumuseţile judeţului Vâlcea - Conține audio

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto: Ana Maria Cârstea.

AUDIO: Reportaj.

Mai mulţi elevi din clasele IV-VI, cursanţi ai Şcolii Populare de Arte din Cernăuţi- Ucraina, alături de profesorii îndrumători se bucură în aceste zile de patrimoniul cultural românesc din judeţul Vâlcea în cadrul “Tabărei de cultură și civilizație românească pentru tinerii români din Cernăuți–Ucraina”, organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și  Arhiepiscopia Râmnicului. 

Tabăra urmărește crearea și menținerea legăturii culturale între tinerii etnici români din Ucraina și tinerii din România, precum și conturarea unui cadru mai larg al valorificării tradițiilor și cunoștințelor generale despre patrimoniul cultural românesc.

Aflaţi în judeţul Vâlcea de la începutul acestei săptămâni, elevii au avut ocazia de a participa la diferite ateliere de pictură, cursuri de muzică populară românească,  dar şi la ateliere de olărit, acestea din urmă dovedindu-se cele mai atractive.

Cu toţii s-au arătat atraşi de lăcaşurile de cult din judeţul Vâlcea, dar şi de instituţiile de cultură din judeţ şi ne-au mărturisit că îşi doresc să revină în zonă cât mai repede, sâmbătă, 15 iulie a.c. fiind ultima zi petrecută în Tabăra de la Mănăstirea Hurezi.
 


Etichete reportajele rracernautiromanivalceaucrainaInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi”

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live