Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Noiembrie 2021
Vizualizari: 494
Comentează add

Răspândirea noii tulpini a coronavirusului, în tot mai multe state îi afectează deja pe mai mult de 100 de cetățenii români, prin suspendarea zborurilor între anumite țări.

Români, afectați de suspendarea zborurilor din cauza noii tulpini COVID-19

radiojurnal

     Foto: Arhivă.

Răspândirea noii tulpini a coronavirusului, Omicron, în tot mai multe state îi afectează deja pe mai mult de 100 de cetățenii români, prin suspendarea zborurilor comerciale între anumite zone ale lumii.

Zeci de români sunt așteptați astăzi în țară cu o cursă specială, în timp ce pentru alte câteva zeci se caută soluții. 

46 de românii au reușit să se urce în aeronava Tarom trimisă de guvern în Africa de Sud pentru a-i repatria și urmează să ajungă la București.
 
Sunt însă șapte persoane care nu s-au putut îmbarca, fie pentru că nu au ajuns în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au reușit să își facă testele PCR
necesare.
 
Ministerul de Externe transmite că lista de pasageri cuprinde 70 de persoane, cei 46 de români, inclusiv delegația sportivă a CSM Baia Mare, 18 cetățeni europeni și 6 din alte state. Toți românii vor intra în carantină.
 
Şi Ambasada țării noastre la Rabat gestionează la acest moment situația a 72 de turiști români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care acestea aveau rezervări după ce autoritățile marocane au suspendat zborurile comerciale din cauza noii variante de coronavirus.
 
Ministerul de Externe precizează că ambasada a efectuat în regim de urgență demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre țară, este în dialog permanent cu cetățenii români afectați și acordă asistență consulară.
 
Autoritățile de la București le recomandă românilor să analizeze cu atenție oportunitatea oricărei deplasări către statele afectate de noua variantă de coronavirus Omicron și să consulte secțiunea "Atenționări de călătorie COVID-19" de pe pagina de internet a Ministerului de Externe.
 

Etichete omicronsuspendarea zborurilorcetateni romani(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live