Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

5 August 2016
Vizualizari: 2426
Comentează add

Un grup de români cu nume ciudate a fost prezentat în presa indiană ca venind în India în "concediu de furt".

Români acuzaţi că fură din magazinele de bijuterii din India

ionut-iamandi

Grupul celor şapte suspecţi. Foto: indiatimes.com.

UPDATE: La solicitarea redactorului nostru Carmen Gavrilă, ministerul de externe a precizat pentru Radio România Actualități că Ambasada României la New Delhi are în atenţie un caz "în care sunt implicaţi sapte cetăţeni români, din data de 19 iulie 2016, când misiunea diplomatică a fost informată de către autoritățile din Faridabad, India, cu privire la reținerea și arestarea acestora pentru furt prin efracție".

"În prezent, misiunea diplomatică română monitorizează cu prioritate evoluţia cazului și a întreprins demersuri pentru a le oferi asistenţă consulară cetățenilor români, în limita competenţelor legale", se mai spune în comunicatul citat de redactorul nostru.

________________________________________________

Un grup de români cu nume ciudate a fost prezentat în presa indiană ca venind în India în "concediu de furt".

Publicaţia online indiatimes.com a scris miercuri că un grup de români a ajuns pe 12 iulie în India şi într-o săptămână a spart mai multe magazine de bijuterii din Haryana, Delhi şi Rajasthan, fiind în cele din urmă prins de poliţie. Grupul era format din trei bărbaţi şi patru femei, toţi cu vize turistice: Nistar (45 de ani), Vailuku Jainika Nikku (31), Vaidva Allen (20), Meeradalla Dumiju (34), Marigel Lorena (41), Jaitren Aayana (49) and Michal Shakilina (29).

Imediat la comentarii au apărut postările unor români care au au semnalat că numele nu par româneşti, dar redacţia a precizat că le-a luat din paşapoartele suspecţilor, ca şi cetăţenia lor de altfel.

În acelaşi timp, nu e exclus ca transcrierea unor nume să fi dus la modificarea lor.  Astfel, Nistar ar putea însemna Nistor, Nikku = Nicu, Jainika = Jănică, Vaidva Allen = Văduva Alina, Marigel Lorena = Maricel lorena.

Alţi comentatori nu au pus la îndoială cetăţenia suspecţilor, însă au avut rezerve faţă de naţionalitatea acestora.

India Times este unul dintre cele mai importante titluri (în engleză) ale Times Internet, subsidiară a The Times of India. Potrivit prezentării proprii, Times Internet este cel mai mare grup online din India, cu 6,5 miliarde de accesări lunar.

Povestea celor şapte spărgători de bijuterii din India a mai fost prezentată pe 21 iulie în ziarul de limba engleză India Today. Publicaţia a precizat că grupul ar fi din Dolj şi că ambasada României la Dehli a fost informată de arestări.


Etichete indiaindia timesexclusiv onlinetimes internetthe times of india groupfurt din bijuterii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live