Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2016
Vizualizari: 946
Comentează add

O grupare rusă de spionaj electronic a dat publictăţii informaţii medicale confidenţiale despre un nou grup de atleţi printre care şi canotoarea Roxana Cogianu.

Româncă pe "lista sportivilor dopaţi" publicată de hackeri ruşi

radiojurnal

 Foto: Federaţia Română de Canotaj.

Agenţia mondială anti-doping - WADA - a anunţat că o grupare rusă de spionaj electronic a dat publictăţii informaţii medicale confidenţiale despre un nou grup de atleţi, printre care unul din România.

Potrivit paginii de internet a hackerilor, ar fi vorba de o canotoare româncă medaliată cu bronz la Olimpiada de la Rio. Agenţia Reuters transmite că este acelaşi grup de hackeri a publicat fişe medicale confidenţiale şi susţine că mai mulţi campioni, precum gimnasta americană Simone Biles, sau tenismenele Serena şi Venus Williams s-au dopat cu aprobarea Agenţiei.

Pe a doua lista publicată de gruparea de hackeri apar 25 de sportivi, majoritatea medaliaţi olimpici: 10 din Statele Unite, câte 5 din Germania şi Marea Britanie şi câte unul din Cehia, Danemarca, România, Polonia şi Rusia.

Agenţia mondială anti-doping a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi acceptat folosirea substanţelor interzise de către unii atleţi şi susţine că atacul cibernetic asupra bazei sale de date este un act de răzbunare după ce a dovedit dopajul extins practicat în Rusia cu sprijin din partea statului. 

Canotoarea română Roxana Cogianu este în cel de-al doilea grup de atleţi nominalizaţi de o grupare de spionaj electronic pentru folosire de substanţe interzise cu aprobarea Agenţiei Mondiale anti-dopaj. 

Roxana Cogianu a făcut parte din echipa medaliată cu bronz la olimpiada de la Rio. Potrivit documentului publicat azi de grupul de hackeri Fancy Bears, sportiva ar fi primit dreptul să ia o singură dată 16 miligrame de Dexametazonă, un medicament din grupul cortico-steroizilor, injectabil intravenos. Site-urile medicale informează că medicamentul se foloseşte în boli inflamatorii la nivelul articulaţiilor şi ţesuturilor moi, sau în caz de reacţii alergice severe.

Cortico-steroizii mai sunt folosiţi însă şi pentru a compensa producţia hormonală deficitară.

Printre cei 25 de sportivi prezentaţi azi, se află nume celebre precum tenismena cehă Petra Kvitova, sau ciclistul britanic Chris Froome, de trei ori câştigător în turul Franţei. 


Etichete WADAdopajruşi hackerilistemedicamenteOlimpiadăRusiaJ.O. Rio de JaneiroRoxana CogianuWilliamsSerenaVenusFancy Bears

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live