Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

13 Iulie 2011
Vizualizari: 3815
Comentează add

Autorităţile municipale italiene au demarat o serie de controale pe litoralul din vecinătatea capitalei îndreptate împotriva fenomenului de prostituţie pe plajă.

Roma luptă cu prostituţia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Primăria Romei accentuează controalele forţelor de ordine pe străzile din oraş, dar şi pe plajele din jurul capitalei italiene în vederea combaterii prostituţiei.

Primarul Gianni Alemanno promite că va rezolva şi problema zecilor de prostituate (în mare parte românce) care chiar dacă sunt amendate rămân în continuare „la datorie”.

”Mai mulţi poliţişti în stradă şi mai puţini în birouri” este ceea ce solicită primarul Romei, Gianni Alemmano, ministerului de interne, indignat de faptul că în urmă cu două nopţi, când s-a decis să facă o plimbare pe motocicletă prin anumite zone de la periferia capitalei, a întâlnit doar două echipaje de poliţie si unul de carabinieri.

Problema cea mai gravă  cu care se confruntă în continuare Roma rămâne, potrivit edilului, prostituţia din stradă.

”Există multe străzi care sunt în ordine, care nu au nici un semn de rău augur, dar există anumite zone, care, adesea devin periculoase, unde se inregistrează şi multe acte de prostituţie. Consider că este absolut necesar să fie aprobată o lege care să declare că prostituţia în stradă constituie o infracţiune. Doar ordonanţele nu ajung. Nu este suficient să aplici o amendă la o prostituată sau la un client. Este necesar să facem mai mult” a declarat primarul Gianni Alemanno.

În acest sens, poliţiştii trebuie să efectueze controale mai numeroase pe străzi şi să denunţe cazurile de prostituţie, pentru a stopa astfel fenomenul.

În prezent, potrivit unui decret de lege adoptat încă din 2009, oricare persoană ”care practică prostituţia sau care profită de ea în locuri publice" este sancţionată cu 5 până la 15 zile de închisoare şi cu plata unei amenzi de 200 până la 13.000 de euro.

Între 50.000 şi 70.000 de persoane, dintre care o treime cetăţeni străini, se prostituează în Peninsulă, potrivit estimărilor realizate de asociaţiile de specialitate. 65% practică în stradă cea mai veche meserie din lume, iar 20% sunt minore.

70% dintre prostituatele de pe străzile Romei sunt românce, urmate de sud-americance şi de ucrainiene. 

Interzis masajul pe plajă

După aşa zisa plimbare a primarului prin oraş, autorităţile municipale au demarat o serie de controale pe litoralul din vecinătatea capitalei împotriva fenomenului de prostituţie pe plajă.

Este vorba de un număr ridicat de fete asiatice care oferă clienţilor aşa-zise masaje în zonele limitrofe ale litoralului, fără nici un fel de respect faţă de persoanele din jur.

Controalele pe plajă, potrivit autorităţilor, vor continua pe parcursul întregii veri.

În acelaşi context, în vederea normelor anti-prostituţie din Italia există unele puţin mai absurde.

De exemplu, la Verona, legea locală interzice producerea de zgomote în timpul actului sexual. Potrivit edililor o astfel de normă ar opri prostituţia în apartamente.

Tot în ideea de a stopa cea mai veche meserie din lume, la Milano se aplică la sânge Codul Rutier, iar şoferii surprinşi că se opresc să negocieze cu prostituatele sunt amendaţi.

La Rimini în schimb sunt interzise masajele pe plajă, chiar dacă cei doi parteneri sunt căsătoriţi sau sunt deja la vârsta pensionării.


Etichete ItaliaRomaprostituţieautorităţiGianni Alemmano

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live