Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

9 Octombrie 2015
Vizualizari: 606
Comentează add

Primarul Romei Ignazio Marino a demisionat după ce a cheltuit de pe cardul primăriei 20.000 de euro numai pe cine la restaurant.

Roma, fără primar

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Ignazio Marino. Foto: facebook.com/ignaziomarino.

Primarul Romei Ignazio Marino a demisionat joi seară in urma unui scandal provocat de presa italiana care a aflat ca edilul a cheltuit 20.000 de euro numai pe cine la restaurant, sume plătite cu cardul de credit al capitalei italiene.  

Scandalul a inceput in urma cu doua zile. Imediat Ignazio Marino a acceptat să ramburseze notele de plată la restaurant în valoare de 20.000 de euro, plătite cu cardul de credit al capitalei italiene, insa scandalul in jurul sau a continuat, atacurilele cele mai multe venind din partea presei din Roma. 

Primarul a publicat - in aceasta seara - pe rețeua de socializare Facebook - intentia sa de a demisiona, justificând ca a ales sa faca acest gest "pentru interesul orasului" si ca are la dispoziție 20 de zile pentru a se răzgândi. 

In cei doi ani si jumatate de cand este edilul Romei, Ignazio Marino a fost implicat in mai multe scandaluri: a fost acuzat ca a folosit fara permis de acces valid masina personală in centrul istoric al capitalei, ca a mințit susținând ca a fost invitat de Papa Francisc la slujba pe care a sustinut-o la Philadelphia si ca nu este in măsura sa gestioneze problemele grave de trafic si de curățenie ale capitalei. 

Aceasta demisie vine cu mai putin de doua luni înainte ca la Roma sa înceapă Jubileul cerut de Papa Francisc, a anului sfant, care va atrage milioane de pelerini in capitala italiana.


Etichete ignazio marinodemisie ignazio marinoromacoruptie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live