Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

6 Decembrie 2016

La Bruxelles se desfăşoară, astăzi, o conferinţă pe tema rolului autorităţilor locale şi regionale în integrarea imigranţilor.

Rolul autorităţilor locale şi regionale în integrarea imigranţilor Rolul autorităţilor locale şi regionale în integrarea imigranţilor - Conține audio

gabriela-tatarau

La Bruxelles se desfăşoară, astăzi, o conferinţă pe tema rolului autorităţilor locale şi regionale în integrarea imigranţilor.

Discuţiile precedă sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, care va începe mâine şi a cărei temă centrală este gestionarea fluxului de refugiaţi. 

AUDIO: Agenda europeana.

Comitetul European al Regiunilor a organizat dezbaterea de astăzi referitoare la incluziunea socială a imigranţilor pentru a putea fi analizate exemple de bune practici în diverse domenii, cum ar fi locuinţele, pregătirea profesională şi locurile de muncă, educaţia şi integrarea civică. Reprezentaţii autorităţilor locale şi regionale vor discuta aceste provocări pe termen scurt, mediu şi lung. Pe lângă autorităţi, la eveniment participă asociaţii şi organizaţii ale societăţii civile.

Autorităţile locale şi regionale se confruntă cu necesitatea de a integra un număr mare de imigranţi legali, dar şi din rândul refugiaţilor şi solicitanţilor de azil, iar pentru a realiza această sarcină, autorităţile au nevoie de instrumente şi finanţare. 

Într-o abordare largă, integrarea trebuie privită atât ca parte a Agendei Urbane, cât şi a policitilor de dezvoltare rurală. Implicarea autorităţilor locale şi regionale este organizată şi finanţată prin metode diverse de fiecare stat membru.

Conferinţa de astăzi de la Bruxelles va aduna o colecţie de experienţe de la faţa locului şi va face o compilaţie a celor mai eficiente şi de succes practici din diverse zone. Prezentările vor fi însoţite de scurte filme care povestesc modul în care au fost integraţi diferiţi migranţi în anumite regiuni.

Conferinţa de astăzi precedă cea de-a 120-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor, care începe mâine şi în cadrul căreia se vor analiza timp de două zile modalităţile de gestionare a fluxului de refugiaţi şi a migraţiei legale din state terţe.  La discuţii vor participa, alături de lideri locali şi regionali, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans şi comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos.

Comitetul European al Regiunilor va prezenta propria perspectivă asupra propunerilor Uniunii Europene de reformare a sistemului de azil, a căilor de migraţie legală în Europa şi a integrării imigranţilor.


Etichete euranet pluscomisia europeanauniunea europeanaRolul autorităţilor locale şi regionale în integrarea imigranţilorcomitetul european al regiunilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live