Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

21 August 2013
Vizualizari: 7913
Comentează add

Artistă complexă, sensibilă şi profundă în aceeaşi măsură cu un râs inconfundabil ea s-a impus in inima publicului larg prin naturaleţe, har, şi un talent interpretativ debordant.

Rodica Popescu Bitănescu

mihaela-helmis

Rodica Popescu Bitănescu. Foto: Ionuţ Iamandi.

În imperiul teatrului, pentru Rodica Popescu Bitanescu invitata de astă seară a emisiunii Semnături celebre -Mari actori , actoria s-a cerut înnobilata cu înca două ,fireşti,ocupaţii : cea de dramaturg si cea de regizor.

Artistă complexă, sensibilă şi profundă în aceeaşi măsură, cu un râs inconfundabil, ea s-a impus in inima publicului larg prin naturaleţe, har, şi un talent interpretativ debordant.

Dupa ce a absolvit IATC-ul, în 1960 la clasa prof. A. Pop Marţian, timp de 6 ani a jucat pe scenele T.N .Iaşi si Barbu Ştefanescu Delavrancea Bucureşti, ca din 1966 până în prezent să facă istorie artistică la Teatrul Naţional ''Ion Luca Caragiale''.

Începand din anul 2000 şi-a testat potenţialul şi ca autoare de piese de teatru,iar trei dintre creaţile proprii, e vorba de "Cinci femei de tranziţie", "Încă-i bine" şi "Viaţă de cimitir," se joacă în continuare cu casa închisă.

Astă seară Rodica Popescu Bitanescu anunţă o noua piesă care se va juca in premieră în luna septembrie, un turneu la Alba Iulia , dar şi finalizarea celei de a cincea piese care îi poartă semnătura.

Cu secvenţe din fonoteca teatrulu radiofonic ( actriţa interpreta primul asemenea rol încă în anul 1961), din piesa lui Tudor Musatescu "Rendez-vous" în care inepuizabila actriţă a interpretat nu mai putin de 13 personaje, e ilustrată intalnirea radiofonică din această seară.

Puteţi vedea aici o galerie foto cu artista Rodica Popescu Bitănescu.


Etichete Mari actorisemnaturi celebreRodica Popescu Bitanescuactoriregizor

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live