Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Alexandra Andon

28 Aprilie 2011
Vizualizari: 1497
Comentează add

Invitaţi:Iulian Chifu, directorul Centrului pentru Prevenire a Conflictelor, Dan Dungaciu, directorul Institutului pentru Relaţii Internaţionale al Academiei Române şi Cornel Ciurea, director de programe la Institutul IDIS "Viitorul".

R.Moldova vrea să rezolve problemele privind aderarea la UE

alexandra-andon

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu. Foto: Reuters.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a venit la Bucureşti.

Pachetul de probleme legate de relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană au fost o parte consistentă a convorbirilor de la Palatul Cotroceni din această dimineaţă, unde domnul Lupu a fost primit de preşedintele Traian Băsescu.

În urmă cu un an, cam tot la această vreme, un alt preşedinte tot interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, transmitea de la Bucureşti Uniunii Europene mesajul că integrarea Moldovei în Uniune ar trebui tratată ca un caz special.

"Avem două direcţii pe care s-au dezvoltat progresele. Pe de o parte, pe negocierile privind libera circulaţie, accesul fără vize. Există un program şi un Road map, el era gândit pe un an şi opt luni din momentul în care au început negocierile, dar viteza de negociere şi capacitatea Chişinăului, care trădează şi voinţă politică, pe de altă parte, a arătat o accelerare a acestor negocieri, deci există o posibilitate, evident, cu rezerva capacităţii administrative şi resurselor financiare care sunt de implicat în aceste procedee tehnice, ca Republica Moldova să poată semna un acord de liberă circulaţie fără vize, poate până la sfârşitul acestui, poate într-un an, într-un an şi şase luni", a declarat directorul Centrului pentru Prevenire a Conflictelor, Iulian Chifu..

Audio:


Etichete Marian LupuRepublica MoldovaBucureştiUniunea Europeană

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live