Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

3 Septembrie 2021
Vizualizari: 473
Comentează add

Mai puţin de 8.000 de persoane s-au prezentat în 24 de ore la un centru de vaccinare pentru a începe schema de imunizare sau pentru a primi serul în doză unică.

Ritmul campaniei de imunizare rămâne la un nivel redus

 Foto: facebook.com/ROVaccinare

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 septembrie, ora 8:03) - Realizator: Ritmul campaniei de imunizare rămâne la un nivel redus. Mai puţin de 8.000 de persoane s-au prezentat în 24 de ore la un centru de vaccinare pentru a începe schema de imunizare sau pentru a primi serul în doză unică. Autorităţile au făcut tot ce au putut pentru asigurarea accesului la vaccinuri, însă oamenii trebuie să înţeleagă că administrarea de seruri aduce beneficii: oferă protecţie celui imunizat şi reduce presiunea pe sistemul sanitar, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. 

Valeriu Gheorghiţă: Cred că revitalizarea campaniei de vaccinare stă în înțelegerea oamenilor în ceea ce privește beneficiile și importanța vaccinării. Tot ce a ținut de noi, legat de organizare, de centre de vaccinare, de echipe mobile, am făcut și vom face și susținem în continuare, însă atâta timp cât oamenii vor fi reticenți şi nu se vor adresa către centrele de vaccinare sau către medicii de familie evident că progresul campaniei nu poate să fie acela care ne-am aștepta să fie.

Realizator: În timp ce interesul pentru vaccinare este modest, creşte numărul infectărilor noi. 1.470 de cazuri de COVID au fost raportate ieri şi 26 de decese asociate infectării cu SARS-CoV-2./ilixan


Etichete (ii)imunizarevacinareritm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live