Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Iulie 2019
Vizualizari: 3338
Comentează add

Organizaţia World Wildlife Fund a avertizat în legătură cu riscul izbucnirii unor noi "super-incendii" care se răspândesc cu repeziciune ca urmare a valurilor de caniculă.

Riscul izbucnirii unor noi "super-incendii"

florin-lepadatu

 Incendiul devastator din Grecia.       Foto: Arhivă

Organizaţia World Wildlife Fund a avertizat în legătură cu riscul izbucnirii unor noi "superincendii" care se răspândesc cu repeziciune ca urmare a valurilor de caniculă şi a secetei ce afectează Europa, relatează Reuters.

În medie, 300.000 de hectare de pădure sunt distruse de flăcări în fiecare an în Europa, potrivit datelor oficiale.

Deşi zona Mării Mediterane este cea mai afectată de incendiile de pădure, ţări din nordul Europei s-au confruntat la rândul lor recent cu uriaşe incendii forestiere.

Raportul, publicat de WWF Spania, arată că incendiile au provocat anual pagube pe continentul european în valoare de circa trei miliarde de euro.

Între 2017 şi 2018, incendii foarte greu de stins din cauza vânturilor puternice au condus la moartea a 225 de persoane în Portugalia, Grecia şi Spania, iar situaţia s-ar putea agrava din cauza alocării necorespunzătoare a resurselor, dar şi a temperaturilor globale în creştere, potrivit WWF.

Pe lângă temperaturile globale în creştere, raportul WWF menţionează depopularea zonelor rurale şi urbanizarea haotică printre factorii care au condus la agravarea incendiilor de pădure.

Peste 1.400 de incendii de pădure au fost deja raportate în 2019 în Europa.

 

Etichete Exclusiv onlineincendii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live