Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2014
Vizualizari: 1229
Comentează add

Medicii au anunţat că, în proporţie de 99%, bărbatul de 51 de ani din Ploieşti care a fost internat cu simptome specifice acestei boli nu este infectat cu virusul mortal.

Riscul infectării pacientului român cu Ebola ”este foarte mic”

radiojurnal

Cercetători care lucrează cu virusul Ebola trebuie să poarte un costum de presurizat protecţie. Foto: wikipedia.org

Posibilitatea unei infecţii cu Ebola în România se infirmă în proporţie de 99% - a declarat în această seară managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel.

În cursul zilei, un bărbat recent întors din Nigeria a fost internat cu simptome de febră, greaţă, vărsături şi diaree hemoragică.

El este supus unor investigaţii medicale pentru stabilirea exactă a diagnosticului.

Ambasadele României din statele vest-africane nu au primit solicitări de asistenţă pentru repatriere şi nu au fost informate cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de virusul Ebola - susţine Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat, misiunile diplomatice ale ţării noastre în Africa de Vest au extins demersurile de verificare a existenţei unor cazuri a virusului Ebola la cetăţenii români aflaţi în zonele afectate şi în statele învecinate.


Etichete ebolavirusinternareSpitalul Judeţean PloieştiInstitutul de boli infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş"Adrian Streinu Cerceldiagnostic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live