Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

18 August 2009
Vizualizari: 2883
Comentează add

Un recent studiu indică faptul că cei care suferă de apnee în somn mor mai tineri.

Riscul de deces este mai mare la apneici

sergiu-stet-shanghai

Un grup de medici de la 7 institute de cercetare din Statele Unite au realizat un studiu privin impactul apneei în somn asupra speranţei de viaţă. Medicii au studiat, pe un eşantion de 6.400 de persoane, obiceiurile de somn şi diagramele de respiraţii. Studiul s-a întins pe durata a 8 ani.

Conform datelor rezultate, persoanele în vârstă de peste 40 de ani care suferă de sindromul apneei în somn au o rată a decesului cu 50% mai mare decât cele care se bucură de un somn liniştit.

Numărul persoanelor care suferă de apnee în somn creşte odată cu cel al obezilor. Grăsimea în exces din zona gâtului în cazul persoanelor supraponderale creşte riscul de apnee în somn. Conform datelor statistice, circa un sfert dintre bărbaţi şi o zecime dintre femei suferă de sindromul apneei în somn.

În cei 8 ani în care au fost monitorizaţi de către medici, 1.047 de participanţi la studiu au decedat.

Ce este apneea?

Apneea este o întrerupere temporară a respiraţiei. Persoanele care suferă de apnee în somn se opresc din respirat în mod repetat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde şi un minut sau chiar mai mult.

Cei care suferă de apnee în somn se simt adesea extrem de obosiţi şi somnolenţi în timpul zilei, iar capacitatea lor de concentrare şi performanţa suferă drastic. Apneea în somn netratată duce la complicaţii ca tensiune arterială, afecţiuni cardiace sau atac cerebral.


Etichete sănătatemedicinăsomnapneespitaltratamentstudiucercetare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live