Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constantin Paşol, Argeş

11 Februarie 2010
Vizualizari: 1230
Comentează add

În Făgăraş, la peste 1800 de metri, gradul de avalanşă este de patru, pe o scară de la unu la cinci.

Risc ridicat de avalanşă în munţii Făgăraş

constantin-pasol-arges

Foto: Mediafax

În urma încălzirii vremii şi a ninsorilor din ultimele ore, nivelul de risc de avalanşă în munţii Făgăraş, la peste 1800 de metri, a ajuns la gradul patru, pe o scară de la unu la cinci.

În zona Bâlea Lac - Refugiul Cota 2000, din judeţul Argeş, stratul de zăpadă are 141 cm, din care 20 cm zăpadă proaspată, udă, care nu are aderenţă la straturile de dedesubt.
 
În anumite zone, vântul care a bătut cu viteze de 100-120 km/oră la rafală a creat depozite de acumulare, unde, punctual, riscul poate fi mai mare decât cel general afişat. Sub altitudinea de 1800 de metri, riscul de avalanşă este de grad doi, risc moderat.
 
Având în vedere condiţiile date, traseul principal de creastă, precum şi toate traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, sunt închise.

Sunt de asemenea închise toate traseele turistice din zona montană a judeţului, la altitudini mai mari de 1500 de metri.

Salvamont Argeş recomandă celor care îşi vor petrece sejurul în zone apropiate de golul alpin este să nu încerce să urce în zonele nerecomandate şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă, sau la Dispeceratul Naţional.


Etichete avalanşăriscFăgăraşmunte

Articole cu teme similare:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 pericol-de-avalansa-in-parang

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live