Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

16 Ianuarie 2022
Vizualizari: 351
Comentează add

Atenționarea vine după ce, recent, salvatorii montani au intervenit pentru recuperarea a doi turiști surprinși de o avalanșă.

Risc de avalanşe în Munţii Făgăraş

carmen-vulcan-sibiu

    Foto: Adriana Tudose / RRA

În Munţii Făgăraş există risc de avalanșe, iar salvamontiștii sibieni le reamintesc turiștilor că traseele de mare altitudine sunt închise în perioada iernii.

Atenționarea vine după ce, recent, salvatorii montani au intervenit pentru recuperarea a doi turiști surprinși de o avalanșă. 

Cei doi turiști din Iași s-au aventurat spre Vârful Negoiu, iar în zona Acele Cleopatrei au fost surprinși de o avalanșă, din fericire de mici dimensiuni, dar au fost târâți sute de metri de valul de zăpadă.

Fata, în vârstă de 26 de ani, a suferit o fractură și o entorsă la picioare. iar tânărul de 33 de ani a scăpat nevătămat.

Turiștii erau echipați corespunzător și aveau experiență pe munte, ceea ce le- a salvat viața până la sosirea salvamontiștilor.

După acest incident, șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, face câteva recomandări pentru cei care vor să urce în munții Făgăraș în această perioadă:

Dan Popescu: Există un strat de gheaţă destul de consistent pe care s-a depus un mic strat de zăpadă proaspătă care nu are coeziune absolut deloc. Se pot declanşa avalanşe de mici dimensiuni, dar odată ce a început alunecarea pe gheaţă, e destul de greu să te mai opreşti. Recomandăm turiştilor să fie echipaţi, să nu uite că traseele la peste 1.800 de metri sunt declarate închise, le recomandăm să fie cumpătaţi şi să nu încerce mai mult decât au ei experienţă.
 

Etichete avalanşeFăgăraşsalvamont(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live