Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2022
Vizualizari: 87
Comentează add

În Munții Făgăraș există risc de avalanșe, iar traseele de mare altitudine în acest masiv sunt închise în perioada iernii.

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

În Munţii Făgăraş există risc de avalanşe, iar salvamontiştii sibieni le reamintesc turiştilor că traseele de mare altitudine în acest masiv sunt închise în perioada iernii.

Recomandarea vine după ce toată noaptea trecută, salvatorii montani au intervenit pentru recuperarea a doi turişti surprinşi de o avalanşă.


Reporte: Cei doi turiști din Iași s-au aventurat spre Vârful Negoiu, iar în zona Acele Cleopatrei, au fost surprinși de o avalanșă, din fericire, de mici dimensiuni, dar au fost târâți sute de metri de valul de zăpadă.

Fata, în vârstă de 26 de ani, a suferit o fractură și o entorsă la picioare, iar tânărul de 33 de ani a scăpat nevătămat.

Turiștii erau echipați corespunzător și aveau experiență pe munte, ceea ce le-a salvat viața până la sosirea salvamontiștilor. Intervenția la care au participat 11 salvatori montani a durat toată noaptea, în condiții de viscol, temperaturi de - 20 de grade și vizibilitate redusă.

După acest incident, șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, face câteva recomandări pentru cei care vor să urce în munții Făgăraș în această perioadă.


Dan Popescu: Există un strat de gheață destul de consistent, pe care s-a depus un mic strat de zăpadă proaspătă, care nu are presiune, astfel, deloc. Se pot declanșa avalanșe de mici dimensiuni, dar o dată ce a început alunecarea pe gheață, e destul de greu să te mai oprești. Recomandăm turiștilor să fie echipați, să nu uite că traseele la peste 1100 de metri sunt declarate închise. Le recomandăm să fie cumpătați și să nu încerce mai mult decât au ei experiență.


Etichete muntii fagarasavalansesalvamont(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live