Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iunie 2015
Vizualizari: 730
Comentează add

Ministerul român de externe afirmă că nu e de acord cu luările de poziţie publice ale ministrului de externe al Austriei privind alocaţiile copiilor familiilor din România.

Risc de "afectare a relaţiilor bilaterale româno-austriece"

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

Ministerul român al Afacerilor Externe nu este de acord cu luările de poziţie publice ale ministrului federal al afacerilor externe al Austriei pe tema asistenţei sociale destinate lucrătorilor intra-comunitari, cu referire expresă la România.

Menţionarea distinctă a ţării noastre în contextul legat de aplicarea normelor europene în materie de alocaţii pentru copii este nejustificată - se arată într-un comunicat al diplomaţiei de la Bucureşti - în condiţiile în care România se regăseşte abia pe locul al 5-lea între statele membre către ai căror cetăţeni sunt transferate aceste prestaţii sociale - după Ungaria, Slovacia, Polonia şi Slovenia.

"Amplificarea unor astfel de poziţionări, înaintea alegerilor regionale din Austria, riscă să-i transforme pe cetăţenii români care lucrează în mod legal în această ţară în victime ale unei dispute politice interne şi în acelaşi timp, să afecteze relaţiile bilaterale româno-austriece" - mai scrie comunicatul Ministerului român al Afacerilor Externe.


Etichete relatii Romania Austriaalocatiicopii romani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live