Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Clementina Tudor

20 Ianuarie 2020
Vizualizari: 461
Comentează add

Principala măsură de prevenire a apariției bolii constă în evitarea contactului dintre găinile din gospodării și păsările sălbatice.

Risc crescut de gripă aviară în judeţul Ialomiţa

clementina-tudor

 Foto: Arhivă.

Direcția Sanitar Veterinară Ialomița atenționează că 24 de localități din județ se află în zona epidemiologică de gripă aviară înalt patogenă.

Acestea sunt sate și comune din preajma unor lacuri sau cursuri de apă, iar printre ele se numără și municipiile Slobozia și Fetești.

Principala măsură de prevenire a apariției bolii constă în evitarea contactului dintre găinile din gospodării și păsările sălbatice. În acest sens, ialomiţenii sunt atenționați că este interzisă deplasarea păsărilor domestice la luciuri de apă, lacuri, bălţi, râuri şi orice altă amenajare hidrologică artificială sau naturală, la fel cum este interzisă creșterea păsărilor domestice în aer liber.

Indicat este ca, în gospodării, păsările să fie ținute închise în spații de cazare special amenajate, iar raţele și gâştele să se separe de restul orătăniilor.

La fel de important este că în zona de exploatare a păsărilor domestice să se limiteze accesul persoanelor din exterior, de preferat fiind ca doar proprietarul exploatației să se ocupe de îngrijirea găinilor din gospodărie.


Etichete Direcția Sanitar Veterinară Ialomițapăsărigripă aviară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live