Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

22 Ianuarie 2016
Vizualizari: 629
Comentează add

Salvamontiștii sibieni îi avertizează pe turiști să nu efectueze ascensiuni pe traseele superioare cabanelor din zona de nord a munţiilor Făgăraş

Risc crescut de avalanșe în Munții Făgăraș

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă.

În Munții Făgăraș riscul de avalanșă a crescut la gradul 4, pe o scală de la 1 la 5.

La Bâlea Lac stratul de zăpadă a ajuns să măsoare un metru și jumătate( la ora 8), din care peste o jumătate de metru s-a depus doar în ultimele 24 de ore.

Stratul proaspăt este format din zăpadă ușoară, tip pulver, fără coeziune, și oricând se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii și mari.

În aceste condiții, salvamontiștii sibieni îi avertizează pe turiști să nu efectueze ascensiuni pe traseele superioare cabanelor din zona de nord a munţiilor Făgăraş şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

Toate traseele turistice de altitudine rămân închise.

Schiorii experimentați care doresc totuși să practice sporturi de iarnă  în zonă sunt sfătuiți să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în permanență la Bâlea.

De asemenea turiștii care se deplasează în zonă trebuie să fie bine echipaţi inclusiv cu echipamentul individual de salvare din avalanşă format din: sondă de avalanşe,  lopată de zăpadă și dispozitiv electronic de căutare în avalanşă.

Și în Munții Bucegi riscul de avalanșă a crescut,  la gradul 3, pe o scală de 1 la 5, informează Centrul Regional Meteorologic Transilvania –Sud din Sibiu.


Etichete risc de avalansemuntii fagarasstrat de zapadabalea lacsalvamontistisibiutrasee turistice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live