Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Septembrie 2019
Vizualizari: 236
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat votul acordat joi în favoarea candidaturii Laurei Codruţa Kövesi pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European.

"Rezultatul reprezintă o victorie importantă pentru România"

florin-lepadatu

 

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat votul acordat joi în favoarea candidaturii Laurei Codruţa Kövesi pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European.

El consideră că majoritatea obţinută confirmă aprecierea pentru pregătirea, experienţa şi competenţa fostei şefe DNA.

Reporter Mihaela Enache: "Rezultatul reprezintă o victorie importantă pentru România, scrie şeful statului, într-un comunicat, adăugând: cu atât mai mult cu cât a fost obţinut în pofida faptului că guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei şi în apărarea statului de drept.

Reacţii pozitive au venit şi din partea conducerii PNL, care spune că a reuşit să determine schimbări de poziţii în rândul ţărilor care iniţial nu au votat în favoarea Laurei Codruţa Kövesi, de asemenea, de la USR-PLUS, care susţine că a avut un rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv candidaturii fostei şefe DNA.

"Daca doamna Kövesi este considerată potrivită de Parlamentul European şi de Consiliul UE pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european - asa cum s-a şi întâmplat de altfel - noi susţinem această decizie", precizează şi UDMR într-un comunicat, relatează Rador.


Etichete Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live