Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

28 Mai 2019
Vizualizari: 362
Comentează add

Rezultatul de la europarlamentare şi măsurile post-Dragnea, în BPN al PSD

catalin-purcaru

Foto: psd.ro.

Noua conducere a PSD s-a reunit în Biroul Permanent Naţional în care analizează rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare şi măsurile care urmează să fie luate după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă care este președinte executiv al partidului a spus deja că nu demisionează de la șefia Guvernului.

Social democraţii consideră că trebuie continuată guvernarea și îndeplinirea măsurilor prevăzute în programul din 2016. Sunt voci însă care susțin că partidul ar trebui să renunțe la guvernare cum ar fi vicepreședintele Robert Negoiță:

Robert Negoiţă: PSD ar trebui să facă un pas în spate și să cedeze guvernarea pentru că nu poți guverna cu 23%.
Reporter: Liderul filialei PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a lansat chiar ipoteza alegerilor anticipate:

Dumitru Buzatu: Pentru a lămuri lucrurile eu cred că ar trebui să mergem către alegeri anticipate ceea ce în cel mai rapid mod posibil pentru a nu da posibilitatea acelora care sigur contestând vehement guvernarea PSD nu doresc cu adevărat să își asume sarcina de guvernanți.

Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a respins însă aceste două variante:

Viorica Dăncilă: Deciziile le luăm în cadrul forurilor statutare după ce vom discuta cu toți colegii. Nu sunt adepta ca decizia să fie luată doar de președintele partidului.

Reporter: Social democraţii trebuie să stabilească astăzi în ședințele convocate propunerile pentru Ministerele Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de pretutindeni care vor fi transmise la Palatul Cotroceni; de asemenea, trebuie să decidă și nominalizarea pentru conducerea Camerei Deputaților. În Comitetul Executiv Național al PSD programat în această seară Viorica Dăncilă va prelua oficial conducerea interimară a PSD până la organizarea congresului, iar funcția de președinte executiv ar urma să fie preluată de Paul Stănescu.

 


Etichete BPN PSDeuroparlamentareLiviu DragneaViorica DăncilăPaul Stănescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live