Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2021
Vizualizari: 237
Comentează add

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, a primit de la Comisia Electorală rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare.

Rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare din Israel

radiojurnal

 Foto: Captură Google Maps

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  : La Ierusalim, președintele Israelului, Reuven Rivlin, a primit astăzi de la Comisia Electorală rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare și a declarat că principala considerație pe care o are în vedere în selectarea unui candidat care să formeze un guvern este ca acesta să aibă sprijinul legislativului.

Președintele mai spune că este nevoie de un guvern care să vindece diviziunile și să reconstruiască societatea care a suferit o lovitură atât de gravă din cauza pandemiei coronavirusului.

Corespondență de la Ierusalim - Reporter: Dragoș Ciocîrlan - În Israel, potrivit legii, preşedintele desemnează premierul pentru formarea guvernului, după consultări cu liderii partidelor, care fac recomandări. Decizia președintelui este inatacabilă. Rivlin a declarat: ”Suntem mai puternici decât criza. Sper că aleșii noștri vor ține cont de ceea ce vrea populația”. El s-a referit la posibilitatea creării unor alianțe neconvenționale. Partidul Likud, al premierului Benjamin Netanyahu, a reacționat spunând că președintele trebuie să dea mandat oricui primește mai multe recomandări. Președinția a răspuns că afirmația e lipsită de respect. Peste câteva zile, președintele va numi un parlamentar care să formeze guvernul. Există două posibilități: continuă guvernarea Netanyahu, fie așa-numitul bloc al schimbării reușește să cristalizeze o majoritate parlamentară.


Etichete israeltel aviv(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live