Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iunie 2022
Vizualizari: 151
Comentează add

Rezultatele la Evaluarea Naţională, publicate pe site-ul evaluare.edu.ro.

Rezultatele la Evaluarea Naţională, publicate pe site-ul evaluare.edu.ro

florin-lepadatu

  

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate cu puţin timp în urmă pe site-ul evaluare.edu.ro.

Pe pagina online dedicată acestui examen apar coduri în dreptul cărora sunt afişate notele şi mediile.

Fiecare candidat a primit anterior afişării rezultatele unui cod specific.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute pot face contestaţii astăzi între orele 16:00 şi 19:00 şi mâine între 8:00 şi 12:00.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că Evaluarea Națională a fost mai bine organizată decât anul trecut, iar subiectele au fost extrem de bine formulate.

El a anunțat că cea mai mare rată de promovare la examenul din acest an s-a înregistrat în județul Cluj, iar cea mai scăzută în județul Teleorman.

În București promovabilitatea a fost de peste 91%, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.


Sorin Cîmpeanu: ”Am avut prezenţi candidaţi 144.494, cu 25.000 mai mult decât candidații prezenţi anul trecut. Numărul mediilor peste 5 este la o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani, este vorba de un procent de 82,3%. La Limba Română peste 5 avem un procent de 85,9%. La Matematică însă avem note peste 5 anul acesta într-o proporție de 77,5%. Absolut toate județele României cu o medie peste cinci într-o proporție de peste 70%. Cea mai mică pondere a notelor peste 5 a avut-o județul Teleorman: 71,8%, cea mai mare a avut-o Clujul: 92,7%.”

Ministrul educaţiei a mai spus că, din păcate, s-a confirmat și de această dată slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde au fost de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban.


Etichete scoalaelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live