Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iulie 2017
Vizualizari: 1179
Comentează add

Potrivit ministerului Educaţiei mai puţin de jumătate dintre concurenţi au luat examenul, în condiţiile în care locurile au fost mai multe decât candidaţii

Rezultate slabe la examenul de titularizare

radiojurnal

 Examen. Arhivă Foto: georgebaritiu.ro.

Mai puţin de jumătate dintre profesorii care s-au prezentat la proba scrisă a examenului de titularizare au obţinut peste 7 sau 7 - nota minimă care le permite să ocupe o catedră pe o perioadă nedeterminată în învăţământul preuniversitar.

Potrivit rezultatelor anunţate de Ministerul Educaţiei, doi din zece profesori au luat sub nota 5, în condiţiile în care numărul total al celor înscrişi a fost cu mult sub cel al posturilor scoase la concurs.

PNL susţine că acest fapt demonstrează că viitorii profesori nu au beneficiat de o pregătire temeinică în instituţiile de învăţământ superior şi solicită Ministerului Educaţiei să organizeze, din acest an, Masteratul Didactic.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan susţine, într-un comunicat de presă, că este nevoie de o strategie clară de pregătire şi de motivare a cadrelor didactice tinere pentru a profesa în domeniu.


Etichete examenul de titularizareministerul EducaţieiRaluca TurcanPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live