Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

28 Septembrie 2020
Vizualizari: 190
Comentează add

Rezultate parţiale ale alegerilor locale. Rezultatele finale se așteaptă pe parcursul zilei sau marți

Rezultate parţiale ale alegerilor locale

alina-stanuta

Voturile românilor la alegerile locale desfășurateieri sunt pe centralizator această oră, iar rezultatele finale se așteaptă pe parcursul zilei sau mâine.

Din numărătoarea până la această oră, reiese că PSD a câștigat cele mai multe consilii județene, iar PNL-USR, cele mai multe primării în Capitală. Alina Stănuță se află la Biroul Electoral Central. Bună dimineața! Cine a câștigat și cine a pierdut?


Reporter: Bună dimineața! Potrivit rezultatelor parțiale, la președinția consiliilor județene, PSD are reprezentanți în 20 de județe, PNL în 17, iar UDMR în 4. În mod tradițional, județele din Moldova. cu excepția celor din Suceava, Iași și Vrancea, au votat cu PSD.

Şi în partea de sud a țării, cu excepția celor din Prahova, Ilfov, Giurgiu și Constanța, datele parțiale arată că PSD conduce la consilii județene.

Partea de vest a țării este dominată clar de PNL, printre care Timiș, Arad, Alba, Sibiu, iar patru județe: Mureș, Covasna, Harghita și Satu Mare revin UDMR. La Vrancea, PSD a pierdut președinția Consiliului Județean în favoarea PNL. Liderul social-democrat Marian Oprișan conducea instituția de mai bine de 20 de ani, instituție pe care acum o va conduce liberalul Cătălin Dumitru Toma.


La București, rezultatele parțiale ale alegerilor pentru funcția de primar general arată că Nicușor Dan a obținut 42,25% din voturi, iar Gabriela Firea 38,29%.

În ceea ce privește primăriile marilor orașe, liberalul Nicolae Robu a pierdut conducerea orașului Timișoara în favoarea candidatului USR Dominic Fritz. La Brașov, candidatul USR-PLUS Alin Coliban a câștigat mandatul de primar, reușind să-l înfrângă pe actualul edil George Scripcaru.

La Cluj Napoca, actualul edil Emil Boc își păstrează mandatul, iar la Craiova candidatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a primit cele mai multe voturi din partea alegătorilor.


Sunt și situații inedite. Un cântăreț de muzică populară, Dinu Iancu Sălăjan, a câștigat alegerile de președinte la Consiliul Județean Sălaj din partea PNL, în timp ce jurnalista Elena Lasconi a câștigat din partea USR Primăria orașului Câmpulung Muscel. Aceștia sunt rezultate parțiale, așteptăm rezultatele finale ale alegerilor locale.


Etichete rezultatepartialealegerialegeri locale,(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live