Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 334
Comentează add

Președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România, Radu Crăciun, susține că Pilonul 2 a avut un randament mediu de 6,2%, de trei ori mai mare decât inflația.

"Rezultate foarte bune pentru fondurile de pensii private în 2020"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

În ciuda unui an complicat pentru piețele bursiere, fondurile de pensii private din România au avut rezultate foarte bune anul trecut, atât pentru participanți cât și pentru economia României în ansamblu - spun specialiștii financiari.

Președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România, Radu Crăciun, susține că Pilonul 2 a avut un randament mediu de 6,2%, de trei ori mai mare decât inflația, în timp ce Pilonul 3, doar de 4,6%.

În ambele cazuri, contribuțiile au depășit cifrele anului 2019, iar plățile către cei peste 90.000 de beneficiari de până acum au însumat peste 700 de milioane de lei. Radu Crăciun afirmă însă că pentru a crește aportul sistemului de pensii private, atât pentru buzunarul clienților cât și pentru economie în ansamblu, clasa politică ar trebui să finalizeze anul acesta legea pensiilor private şi, totodată, ar trebui încurajată economisirea în general.


Radu Crăciun: În raportul asupra stabilității financiare a Băncii Naționale a României este recunoscută rentabilitatea peste așteptări a fondurilor de pensii private din România, contribuția pe care fondurile de pensii private o au la creșterea economică. Creșterea deductibilității fiscale poate fi un element motivant extrem de important pentru a crește popularitatea pensiilor facultative. Cred că, în general, în România este de dorit o politică fiscală care să încurajeze economisirea pe termen lung, indiferent de modul în care ea se realizează.

(RS)


Etichete pensii privaterezultateromania(RS)radu craciun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live