Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

17 Septembrie 2019
Vizualizari: 617
Comentează add

S-au finalizat negocierile sindicatelor Complexului Energetic Hunedoara cu administraţia.

”Rezultat notabil” pentru sindicaliștii de la Complexul Energetic Hunedoara

ilie-pintea

Foto: rador.ro

Negocierile începute de sindicatele Complexului Energetic Hunedoara cu administraţia s-au finalizat, după mai bine de trei luni, cu unul dintre cele mai favorabile contracte colective de muncă din ultimii ani.

Este un rezultat notabil, susţin sindicaliştii, mai ales că unitatea se confruntă cu mari dificultăţi. 

Minerii au obţinut nu doar creşterea anumitor sporuri, ci şi drepturi de care nu au beneficiat până în prezent.

Preşedintele Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean: Am introdus primele de Ziua Meseriei. Energeticienii vor lua primă cu ocazia Zilei Energeticianului, iar minerii vor lua primă cu ocazia Zilei Minerului.

De asemenea, am introdus acele deconturi parţiale ale biletelor de odihnă. Acestea sunt două elemente pe care noi nu le-am avut în CCM-ul trecut şi acum sunt în plus.

Sunt unele măriri: coeficienţii de ierarhizare, pe care i-am actualizat, sporul de fidelitate, unde am intervenit cu o sesie de modificări, în sensul creşterii acestuia, ajutorul de încălzire, care a crescut, nivelul tichetelor de masă, care, din nou, a înregistrat creşteri.

Toate aceste creşteri au loc pe fondul unui viitor incert al companiei, care se află în continuare în topul datorinicilor către bugetul de stat, iar Complexul Energetic Hunedoara ar urma să fie divizat, rămânând doar cu exploatările miniere viabile şi cu Termocentrala Paroşeni.

În plus, cantitatea de huilă extrasă în Valea Jiului însumează 1.400 de tone pe zi, insufucient funcţionării celor două termocentrale din judeţ, care ard pe perioada iernii cărbune din import.


Etichete CETnegocierisindicaterezultatnotabil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live