Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

12 Decembrie 2016

Două treimi (66%) dintre cetățenii europeni ar dori ca UE să intervină mai mult în politica de securitate și apărare decât în prezent,arată datele unui Eurobarometru

Rezoluţie PE- 2 la sută din PIB pentru armată Rezoluţie PE- 2 la sută din PIB pentru armată - Conține audio

alis-georgescu

 

Terorismul, ameninţările hibride şi insecuritatea cibernetică şi energetică nu le lasă statelor Uniunii Europene altă opţiune decât să crească eforturile de cooperare în domeniul securităţii şi apărării, deschizând drumul spre Uniunea Apărării Europene, spun deputaţii într-o rezoluţie votată. Ei recomandă alocarea a 2% din PIB pentru apărare, crearea unor forţe multinaţionale şi un cartier general Uniunii Europene pentru comanda şi gestionarea operaţiunilor de criză, permiţând Uniunii să acţioneze acolo unde NATO nu o face.
 
Aceste initţative nu au ca scop să slăbească NATO, dimpotrivă. „De asemenea, NATO are ca scop promovarea şi apărarea valorilor care ne-au adus împreună în Uniunea Europeană”, a punctat raportorul privind rezoluţia PESC Ioan Mircea Paşcu. 
 
În luna decembrie, în sesiunea plenară, este de așteptat ca europarlamentarii să vorbească din nou despre solicitările lor, în contextul în care discută pregătirile pentru Consiliul European. Summit-ul UE din 15 și 16 decembrie va aborda consolidarea cooperării UE în materie de securitate externă și de apărare.
 
AUDIO:Opinia câtorva persoane despre acest subiect:

Etichete alocare armată,Eurobarometru,Parlamentul European,politica de securitate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live