Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

2 Iunie 2018
Vizualizari: 666
Comentează add

SUA au blocat prin veto o rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU, iniţiată de Kuweit, prin care Israelul era condamnat pentru folosirea forţei împotriva civililor palestinieni.

Rezoluţie împotriva Israelului blocată de SUA în Consiliul de Securitate

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

   

SUA au blocat prin veto o rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU, iniţiată de Kuweit, prin care Israelul era condamnat pentru folosirea forţei împotriva civililor palestinieni.
 
Pentru rezoluţie au votat zece dintre membrii Consiliului de Securitate, în timp ce alţi patru, inclusiv Marea Britanie, care este membru permanent, s-au abţinut.
 
Printre obiecţiile aduse de SUA a fost şi aceea că în textul rezoluţiei nu se spune nimic despre Hamas, grupare despre care Israelul afirmă că s-ar afla în spatele protestelor.
 
Ambasadorul SUA la ONU, Nikky Haley, a calificat proiectul de rezoluţie prezentat de Kuweit unilateral în mod grolosan şi inexact în caracterizarea recentelor evenimente.
 
Ambasadorul Kuweitului la ONU, Mansour Al-Otaibi, a prezentat un proiect definit pentru protejarea palestinienilor, inversând rolul de atacator cu cel de victime, fără să pomenească nimic de organizaţia Hamas, care a mobilizat tulburările de la frontieră.
 
Nikky Haley a spus că organizaţia Hamas este responsabilă pentru condiţiile de viaţă din enclava pe care o controlează.
 
Rezoluţia a fost discutată în Consiliul de Securitate, chiar în ziua în care aproximativ 3000 de palestinieni, mobilizaţi de organizaţia teroristă Hamas, au atacat în cinci puncte, după cum se vede în imagini, de o parte şi de alta a frontierei.
 
De aproape două luni, la atacurile violente ale grupurilor de tineri palestinieni s-a răspuns în legitimă apărare.
 
Armata a folosit muniţie reală doar asupra grupurilor de tineri care au luat cu asalt gardul de frontieră, fiind mobilizaţi de liderii Hamas, care şi-au asumat responsabilitatea.
 
Atacatorii au folosit arme de foc, zmeie cu încărcături incendiare, au ars pneuri şi în unele puncte au distrus infrastructura gardului.
 
Israelul s-a retras în totalitate din Fâşia Gaza în 2005, după care Hamas a construit o infrastructură teroristă subterană şi a atacat cu mii de rachete localităţile din sudul Israelului.
 

Etichete IsraelSUAConsiliul de Securitate ONUrezolutie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live