Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Matei

24 Octombrie 2019
Vizualizari: 490
Comentează add

Rezoluţie a PE cu privire la operaţiunile Turciei în nord-estul Siriei

cristian-matei

 Parlamentul European. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu.

Parlamentul European urmează să adopte azi o rezoluţie cu privire la operaţiunile militare ale Turciei în nord-estul Siriei, după ce ieri a îngheţat fondurile alocate Ankarei din cauza ofensivei împotriva kurzilor sirieni.

Trimisul Radio România, Cristian Matei relatează.

Reporter: Cristian Matei - Ziua de ieri a fost dominată de dezbaterile privind urmările incursiunii militare turce în nord-estul Siriei, pe care eurodeputaţii au criticat-o în termenii cei mai duri, cu atât mai mult cu cât Turcia este o ţară ce beneficiază de un statut special in raporturile cu Uniunea Europeană, fiind candidată la aderare, cu toate avantajele ce decurg din această poziţie, inclusiv cele de natură financiară.

Mai mult, criticile s-au îndreptat şi înspre conducerea instituţiilor europene, acuzate că sunt prea moi şi că nu reacţionează eficient şi într-un timp cât mai scurt. Eurodeputaţii au solicitat suspendarea negocierilor de aderare cu Turcia, luarea de măsuri economice, care să nu afecteze populaţia, suspendarea uniunii vamale ca o ultimă soluţie, precum şi aplicarea de sancţiuni oficialilor guvernului turc şi un embargou complet pe arme.

Ca primă sancţiune, europarlamentarii au adoptat, ieri, un amendament la proiectul de buget al Uniunii pentru anul 2020, prin care toate fondurile destinate Turciei vor fi îngheţate, mai puţin cele ce vor fi distribuite prin agenţii umanitare ale Naţiunilor Unite.

 


Etichete PETurciaSiria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live