Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iunie 2018
Vizualizari: 434
Comentează add

Adunarea Generală a ONU a făcut apel la Rusia să-şi retragă trupele din Transnistria.

"Rezolţuia ONU referitoare la Transnistria este contraproductivă"

sergiu-stet

 

Proiectul Rezoluţiei Adunării Generale a ONU referitoare la retragerea trupelor ruseşti din Transnistria, proiect ce a fost iniţiat de Republica Moldova, este contraproductiv, Moscova este dezamăgită de iniţiativa moldovenească, a declarat ambasadorul pentru însărcinări speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Gubarev.

"Considerăm acest lucru drept o lovitură dată lucrurilor pozitive înregistrate în cadrul procesului de convorbiri, fapt care complică situaţia şi aşa dificilă din regiune. Federaţia Rusă este dezamăgită nu doar de iniţiativa moldovenească, dar şi de faptul că o serie de ţări au considerat că este posibil să se alăture unei atât de periculoase şi odioase iniţiative în calitate de coautori", se arată în textul discursului rostit de Gubarev la sesiunea de lucru a primei Conferinţe anuale a OSCE pentru inventarierea problemelor în domeniul securităţii.

Această iniţiativă a Chişinăului, a adăugat Gubarev, ar putea compromite fragilul progres înregistrat în ultimele luni în reglementarea problemei transnistrene. 

Adunarea Generală a ONU a făcut apel la Rusia să-şi retragă trupele din Transnistria.

Respectivul proiect de rezoluţie propus de Moldova a fost supus la vot pe 22 iunie. Rezoluţia a fost sprijinită de 64 de state, împotrivă s-au pronunţat 14, iar alte 83 s-au abţinut.


Etichete Serghei GubarevMAEONUNaţiunile UnitediplomaţieTransnistria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live