Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

1 Martie 2019
Vizualizari: 454
Comentează add

Rezistenţa la antimicrobiene reprezintă unul dintre primele riscuri globale la adresa sănătăţii, declară ministrul Sorina Pintea.

Rezistenţa la antimicrobiene risc global de sănătate

radu-dobritoiu

Rezistenţa la antimicrobiene reprezintă unul dintre primele riscuri globale la adresa sănătăţii în acest an şi în anii care urmează, a declarat, astăzi, ministrul de resort, Sorina Pintea, la o reuniune, la Bucureşti, organizată în cadrul Preşedinţiei execitate de România la Consiliul Uniunii Europene. Ea a precizat că infecţiile microbiene pot afecta nu doar sistemele de sănătate, ci au impact şi asupra dezvoltării economice a statelor.

Reporter RRA: Rezistenţa la antimicrobiene este o problemă complexă, multifactorială, care nu afectează doar sistemele de sănătate, ci are impact şi asupra creşterii economice la nivel global, cu un cost estimat de 90 de trilioane de euro în următorii 30 de ani. În ceea ce priveşte impactul direct asupra sistemelor de sănătate, numai în ţările Uniunii Europene şi a Spaţiului Economic European s-au produs cel puţin 670.000 de infecţii cu microorganisme multirezistente, cu peste 33.000 de decese în anul 2015. Această povară a bolii are tendinţa de creştere la nivelul Uniunii Europene şi are impact direct asupra siguranţei pacienţilor.

Realizator: Ministrul Sănătăţii a apreciat că rezistenţa la antibiotice afectează în cea mai mare măsură ţările cu venituri scăzute şi medii şi trebuie luate măsuri eficiente pentru a controla fenomenul.
 


Etichete antimicrobieneSorina Pintearezistenta la antimicrobiene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live