Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

19 Iunie 2014
Vizualizari: 1150
Comentează add

România are înmagazinate în depozite de gaze aproximativ jumătate din capacitatea totală de trei miliarde de metri cubi, "iar procesul de umplere a depozitelor va continua".

Rezervele de gaz ale României, "suficiente"

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă Reuters.

România are înmagazinate în depozite de gaze aproximativ jumătate din capacitatea totală de trei miliarde de metri cubi, iar procesul de umplere a depozitelor va continua până la sfârşitul lunii octombrie, spun reprezentantii Societăţii Naţionale Romgaz.

Ei au declarat, azi, că pe termen mediu producţia internă de gaze naturale şi cea din depozitele de înmagazinare pot acoperi cererea de consum pentru sezonul de iarnă.

Deocamdată nu se impun măsuri speciale în contextul situaţiei din Ucraina.

La acestea se va recurge doar dacă se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute, spune directorul general Romgaz, Virgil Metea, dar chiar şî atunci nu consumul casnic va fi primul vizat. 

"Toţi operatorii din România şi producătorii de gaze vor intra în programul acesta special şi în monitorizarea aceasta specială. Probabil că trebuie şi măsuri de altă natură. De aceea se discută de consumatori intreruptibili, trebuie respectate priorităţile de consum. În situaţia în care criza asta se prelungeşte şi mai avem şi o iarnă mai dificilă, atunci comportamentul tuturor consumatorilor vizavi de nişte cote care vor trebui alocate, asta trebuie respectat. Consumatorii casnici vor fi ultimii" spune directorul general Romgaz, Virgil Mete. 

Reprezentanţii Romgaz au arătat într-o conferinţă de presă susţinuită la Mediaş că principalele direcţii de dezvoltare ale companiei sunt legate de identificarea de noi zăcăminte, inclusiv cele de mare adâncime, precum şi de încheierea de parteneriate pentru explorare de perimetre în Marea Neagră şi chiar în alte ţări cum ar fi Slovenia sau Polonia.


Etichete gazenaturaledepoziteRomgazVirgil MeteaUcrainaRusiaSloveniaPolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live