Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Decembrie 2015
Vizualizari: 1079
Comentează add

Revoluţia din decembrie 1989, începutul unei noi perioade istorice marcate şi de succese, dar şi de mari dezamăgiri.

Revoluţia, "începutul unei noi perioade istorice pentru România"

radiojurnal

Fostul disident al regimului comunist Radu Filipescu. Foto: europamoderne.journalisten-akademie.com.

Revoluţia din decembrie 1989 a provocat căderea comunismului în România şi a însemnat începutul unei noi perioade istorice, marcate şi de succese, dar şi de mari dezamăgiri, a recunoscut astăzi la Radio România Actualităţi, la emisiunea "Probleme la zi", fostul disident al regimului comunist Radu Filipescu.

"Cred că avem şi motive de dezamăgire. Totuşi, cred că dacă n-am fi schimbat ce s-a schimbat în 22 decembrie şi în zilele dinainte, din 16 decembrie începând, la Timişoara şi apoi în continuare, motivele de dezamăgire ar fi fost mult mai mari. Nu se poate contesta faptul că evoluţia României a fost pozitivă începând cu acel decembrie din '89", a spus Radu Filipescu.

Slujbe de pomenire a celor care au murit la revoluţia din decembrie 1989 au fost oficiate astăzi în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară si străinătate.

La Catedrala Patriarhală, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 a fost oficiată după Sfânta Liturghie de la ora 12.00.

Slujbe de pomenire au fost oficiate şi la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară.

În Bucureşti, slujbele au fost oficiate la troiţa din Cimitirul Eroilor Tineri, la troiţele de la Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Radio şi Televiziune, Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei, Monumentul Eroilor Căzuţi la Revoluţie şi la Monumentul Eroilor Jandarmi. 


Etichete fostul disident al regimului comunist Radu FilipescuRevoluţia din 1989regimul comunistcomemorarea eroilor"Probleme la zi"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live