Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

9 Martie 2012
Vizualizari: 1234
Comentează add

Prima şcoală de pilotaj din Moldova; Cursurile sunt mai frumoase la Zoo; Prima ediţie a Cupei „Rânca“.

Revista presei locale 9 martie

ina-chelan

Femeile din comuna clujeană Râşca nu au primit de 8 Martie bijuterii sau parfumuri scumpe, nici haine de firmă sau buchete de flori. Au primit, în schimb, ceva util pentru gospodăriile lor - 45 de văcuţe de rasă din Irlanda, donaţie a unei fundaţii în cadrul proiectului “Milk for Orphans”. Ziua de Cluj precizează că familiile  beneficiare vor dona, la rândul lor, primele femele obţinute. De asemenea, fiecare familie care a primit o vacă va dona 300 de litri de lapte unor orfelinate, prelucrarea laptelui urmând să fie asigurată de o asociaţie de crescători de animale.

 

Mai mult de jumătate din numărul accidentelor rutiere grave care au avut loc anul trecut în judeţul Sibiu au fost produse de şoferi care nu au împlinit 35 de ani. Mai mult,  6 accidente grave au fost produse de adolescenţi care nu aveau dreptul să conducă. Tribuna are şi veşti bune: şoferii sibieni devin mai prudenţi odată cu trecerea timpului.

 

Până la sfârşitul acestei luni, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia oferă pachete de servicii la preţuri reduse atât pentru cei care vor să se interneze în spital, cât şi pentru pacienţii care se tratează în sistem ambulatoriu. În plus, citim în Cuget Liber, unitatea sanitară are un aparat de crioterapie cu ultrasunete, unic în România, care este folosit în tratarea afecţiunilor neurologice, ortopedice, reumatologice, precum şi în medicina sportivă.

Prima şcoală de pilotaj din Moldova se va construi la 30 de kilometri de Iaşi, informează Evenimentul. Lucrările la aerodromul din comuna Prisăcani vor demara în această primăvară, iar inaugurarea va fi anul acesta în septembrie. Investiţia în aerodromul din Prisăcani se va ridica la aproape cinci milioane euro, jumătate urmând a fi suportată de partenerii francezi.

 

Cursurile sunt mai frumoase la Zoo, susţine Telegraful de Prahova. Astfel, începând cu 15 mai, toate unităţile de învăţământ din Prahova pot organiza lecţiile de biologie şi geografie în incinta grădinii zoologice a Parcului „Constantin Stere” din Bucov. La Zoo, pregătirile au început deja pentru a-i primi aşa cum se cuvine pe elevi. Astfel, angajaţii parcului au amenajat un spaţiu special dedicat activităţilor educaţionale, cu o capacitate de 15-20 de locuri.

 

 

Iubitorii sporturilor de iarnă din Oltenia şi nu numai sunt aşteptaţi sâmbătă să participe la prima ediţie a Cupei „Rânca“. Competiţia este deschisă tuturor categoriilor de vârstă şi se va desfăşura cu începere de la ora 10.30 pe pârtia de la Telescaun, la poalele Vârfului Păpuşa, aflăm din Gazeta de Sud. Există posibilitatea primirii în competiţie a aproape 400 de persoane, indiferent de nivelul de pregătire în domeniul sporturilor de iarnă.Etichete revista preseiscoalazooRancapilotajcupa

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live