Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

9 Mai 2012
Vizualizari: 1333
Comentează add

La munte iarna se lasă dusă cu greu; „Atelierul de meşteşuguri“.

Revista presei locale 9 mai

ina-chelan

Greu de crezut, dar în timp ce în Targu Jiu orăşenii se topesc pe la terase, la munte iarna se lasă dusă cu greu, constata colegii de la Pandurul. Muncitorii care lucrează din 2009 la realizarea celei mai înalte şosele din România, Transalpina, au reuşit zilele acestea să cureţe carosabilul şi de ultimele „petece” de zăpadă, în unele locuri stratul de omăt aşternut astă iarnă având şi acum chiar peste 4 metri înălţime. Şoseaua este închisă turiştilor până la mijlocul acestei luni, dar unii ignoră interdicţiile şi se aventurează pe munte. Ieri la aproape 2000 de metri altitudine, vântul sufla cu putere, iar termometrele arătau cel mult 6 grade Celsius

 

Fundaţia World Vision (WV) România a lansat ieri, la Craiova, proiectul cu titlul „Atelierul de meşteşuguri“, prin care şomerii dintr-un grup ţintă de 260 de persoane din mediul rural vor beneficia de pregătire şi consultanţă pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale, informeaza Gazeta de Sud.

 

Cum ar fi să degustaţi din vinul Brukenthal sau din ciocolata Brukenthal, chiar în compania baronului Samuel von Bru­kenthal? Nici nu trebuie să vă mai întrebaţi prea mult acest fapt, căci în 19 mai veţi afla răspunsul. Cum? În Noaptea Muzeelor, sibienii şi turiştii vor fi întâmpinaţi de cei doi nobili, la palatul din Piaţa Mare a Sibiului, aflam din Tribuna.

 

Străzile din zona veche a Constanţei păstrează încă aerul vremurilor de odinioară. Sunt înguste, cu trotuare mici şi clădiri fără curte, cu intrarea direct în imobil. Reporterii de la cotidiaul Cuget Liber au parcurs strada Sulmona. Deşi nu are mai mult de 200 de metri lungime, strada numără peste 50 de găuri în asfalt. Zona este intens circulată, atât de pietoni, cât şi de maşini. De-a lungul trotuarului sunt şi de-o parte şi de alta clădiri vechi, majoritatea cu istorie în spate, dintre care cel puţin trei sunt declarate monumente istorice de interes naţional. Este vorba despre Casa Alleon, în prezent scoasă la vânzare, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, construit în anul 1906, şi Casa fraţilor Zambaccian, la colţ cu Bd-ul Tomis, cunoscută sub numele „Casa cu stafii”. Aflati de la noi pentru ca nu veti gasi nicio plăcuţă pentru a informa turiştii.


Etichete revista preseimuntezapadaTransalpinaatelierstradamonument

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live