Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

8 August 2012
Vizualizari: 2037
Comentează add

Un bărbat a fost amendat că pescuia folosind un număr mai mare de „muște” decât avea voie; Expediţie pe Dunăre de la izvoare pana la Marea Neagra.

Revista presei locale 8 august

ina-chelan

47,9% dintre elevii sibieni au picat examenul de Bacalaureat din vară şi ca să aibă o şansă să îl ia în această toamnă, profesorii din licee fac meditaţii gratuite cu absolvenţii. Dar nici frica de Bacalaureat, nici eforturile profesorilor nu sunt argumente suficiente pentru ca picaţii Bac–ului să meargă la aceste meditaţii. La Colegiul "Independenţa" de pildă, unde doar 56 de elevi au promovat Bac–ul din totalul de 401 de absolvenţi, doar vreo 40 s–au înscris la meditaţii, iar de venit vin vreo 10, semnaleaza Tribuna Sibiu.

 

Reporterii de la Gazeta de Sud au incoronat-o pe Regina gropilor Craiovei. Ea datează de vreo patru ani şi a fost plombată de patru ori doar anul acesta. Dacă ar fi să se întocmească un clasament al gropilor din carosabilul străzilor Craiovei, o groapă de pe strada Nicolae Romanescu are toate şansele să prindă podiumul, dacă nu chiar să urce pe cea mai înaltă poziţie a unui asemenea top. Are mai mult de doi metri lăţime, iar adâncimea se apropie de 30 de centimetri. E destul de „bătrână“, având câţiva ani vechime, iar toate eforturile municipalităţii de a o astupa au rămas fără nici un rezultat.

 

Un expert japonez în sushi, care a gătit pentru vedete precum Keanu Reeves, Tom Cruise sau Nicole Kidman, susţine mai multe demonstraţii şi sesiuni de pregătire la Cluj, cu scopul de a alege un bucătar român pentru participarea la un concurs internaţional de sushi ce va avea loc în 2013 în Japonia. „Sushi este din ce în ce mai răspândit. Prin diverse ţări prin care am trecut am observat că sushi este şi un mod de a-ţi etala poziţia socială, în Japonia există o scară întreagă a localurilor şi a tipurilor de preparate, din cele mai eltitiste dar şi mai accesibile", explică pentru Ziua de Cluj Ogawa Hirotoshi, master sushi chef.

 

Iubitor de suhi probabil dar cu familie mare, credem, un bărbat de 37 de ani, din Vulcan, s-a ales cu amendă pentru că a făcut imprudenta să „dea la peste” cu mai multe muste decât îi era permis. El a fost prins, în urmă cu două zile, pe malul râului Jiul de Vest si, jandarmii spun că, acesta pescuia folosind cinci „zburătoare”, în loc de trei, câte avea voie, precizeaza Servus Hunedoara.

 

Pentru cei care privesc cu mila in farfurie avem o stire preluata din cotidianul Cuget Liber: Turiştii şi constănţenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 11 august, pe Plaja Modern din Constanţa să sărbătorească Ziua delfinului. Vor avea ocazia să participe la concursuri dedicate mediului marin, figurine în nisip şi body painting. În plus, vizitatorii vor putea face donaţii sau chiar vor avea posibilitatea de a „adopta” delfini, de a îi „boteza” cu numele preferat şi de a primi în schimbul acestor adopţii simbolice, Certificat de Adopţie personalizat.

 

La Marea Neagra dar pornind de la izvoarele Dunarii vor sa ajunga doi temerari ieseni. Evenimentul regional al Moldovei noteaza ca a fost a paisprezecea zi de când Marin Chirazi, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” Iaşi, şi masterandul Alin Vorniceanu au început, în Germania, o expediţie pe Dunăre pentru a corecta recordul de 42 de zile stabilit pe traseul de aproximativ 2.800 km cât parcurge fluviul până la vărsarea în Marea Neagră. Ei şi-au propus ca obiectiv 30 de zile pentru a considera acţiunea încheiată, stabilind o normă zilnică de 100 kilometri.

 


Etichete revista preseilocalesushiexpeditiedelfin

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live