Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

7 Martie 2012
Vizualizari: 929
Comentează add

Constanţa alunecă în mare! Bolnavii pot stopa dictatura din spitale; Direcţia de Finanţe Bacău şi-a vândut avionul.

Revista presei locale 7 martie

ina-chelan

Reporterii de la Cuget Liber lansează un SOS : Constanţa alunecă în mare ! Falezele  au supravieţuit cu greu iernii dificile de la malul mării. Sunt încă în picioare, deşi, prin unele porţiuni, pământul s-a surpat şi a luat-o la vale, formând adevărate tobogane. Malurile par că se ţin de un fir de iarbă, iar deasupra lor sunt zeci de case, multe dintre ele vile luxoase. În unele locuri, râpa a ajuns până la trotuare. În cartierul Faleză Nord, chiar de pe mal, privind în stânga şi în dreapta se văd cel mai bine proporţiile dezastrului.

 

Gazeta de Sud susţine că bolnavii pot stopa dictatura din spitale. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate poate verifica dacă, în momentul în care pacientul internat a cumpărat anumite medicamente, la solicitarea doctorilor, acestea existau în stocul unităţii medicale sau dacă apar în fişa bolnavului, pentru decontările pe caz rezolvat. Pentru a se întreprinde controale, asiguratul trebuie să facă o sesizare scrisă la CAS Dolj.

 

Monitorul de Vrancea prezintă proiectul a doi profesori din judeţ, proiect care propune ca lecţiile să nu se mai ţină în clase, ci în mijlocul naturii, pentru ca elevii să o înţeleagă şi să o protejeze, urmând ca observaţiile lor să fie prelucrate în cadrul unor activităţi inovative, utilizând programele TIC (tehnologia informaţiei şi comunicării).

Înscrierea electronică la clasele primare a generat, chiar de la debut, la zeci de reclamaţii din partea părinţilor prahoveni. În acelaşi timp, reprezentanţii unităţilor de învăţământ sunt nevoiţi să facă faţă unei situaţii aparte. Ei se confruntă cu numeroase cazuri în care părinţii şi-au făcut, chiar şi în ultima săptămână, mutaţii în anumite circumscripţii şcolare, semnalează Telegraful de Prahova.

 

 

 

Accesul gratuit la Internet este posibil începând de ieri şi pentru locuitorii comunei Sântămăria Orlea prin inaugurarea şi aici a unui centru Biblionet, aflăm din Servus Hunedoara. Copiii, curioşi, au făcut „cunoştinţă” cu noua „înfăţişare” a micuţei biblioteci comunale care, pe lângă cele aproape 10.000 de volume de carte, acum găzduieşte şi aparatură din lumea tehnologiei moderne. Accesul gratuit la Internet se poate face de acum încolo de aici, chiar de ei, ca principali „beneficiari” ai acestui proiect, dar şi de locuitorii comunei, la unul din cele patru computere.

 

 

Evenimentul regional al Moldovei scrie că Direcţia de Finanţe Bacău şi-a vândut avionul. Avionul Boeing de tip 737-200, abandonat la societatea Aerostar Bacău de o companie nigeriana şi scos la vânzare de statul român, a fost achiziţionat cu 354.000 de lei, o sumă de patru ori mai mare decât cea de pornire a acestei licitaţii ce se constituie într-o premieră în România. Noul proprietar al aparatului de zbor este o persoană fizică din judeţul Prahova.

 


Etichete revista preseilocalespitalCASBoeing

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live