Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

6 Decembrie 2010
Vizualizari: 854
Comentează add

40 -50 de euro pentru a umple por­tbagajul cu produse din Serbia: Singurul roman care are deschisa o galerie de arta in Paris.

Revista presei locale 6 decembrie

ina-chelan

Primăria Focsani a iniţiat un proiect copiat după Primaria Bistriţa- titrează Ziarul de Vrancea. Firmele care efectueaza o investiţie iniţială de un milion de euro vor fi scutite de la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri de către Primărie. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali, cei care vor să beneficieze de această scutire sunt obligaţi să demonstreze că în urma investiţiei au creat cel puţin 50 de noi locuri de muncă, iar investiţia trebuie menţinută minimum trei ani.

 

Ziua scrie despre festivalurile şi concertele care umplu Clujul de turişti. O parte a turismului de eveniment este asigurată de divertisment, de cluburile din Cluj şi de reputaţia de oraş studenţesc creată în jurul oraşului.  Cluburile, concertele, festivalurile de film şi teatru pot aduce vizitatori în oraş, pe lângă cei veniţi să facă afaceri sau să vadă monumente. Deocamdată, astfel de evenimente contribuie încă modest la afacerile din turism, raportat la potenţial, cred jucătorii din piaţă.

 

Sute de hunedoreni au venit în centrul oraşului pentru a fi prezenţi la aprinderea luminilor din bradul aflat în faţa casei de cultură. Până la ora la care luminile au fost aprinse, cei prezenţi la acest eveniment au ascultat colinzi interpretate de îndrăgiţi artişti de muzică populară. Momentul în care centrul oraşului a fost „inundat” de luminile care îmbodobeau bradul şi Casa de Cultură Hunedoara a fost însoţit de ropote de aplauze din partea celor prezenţi citim in Servus Hunedoara.

 

Euforia sărbătorilor de iarnă a început deja şi cum doar câteva săp­tă­mâni ne despart de  aceste zile, cei mai mulţi au început să se gândească la ce vor pune pe masă, astfel că severinenii au şi început aprovizionarea la sârbi. În acest weekend de dinaintea lui Moş Nicolae, severinenii au dat o fugă până în Kladovo, ora­şul cel mai apropiat de vama Porţile de Fier, unde  produsele de bază sunt mai ieftine chiar cu până la 20 la sută, iar acolo un­de preţurile sunt ca şi la noi, ca­litatea e net superioară. Se­ve­rinenii spun că nu ai nevoie decât de 40 -50 de euro (1 euro – 106 dinari) pentru a umple por­tbagajul cu produse, aflăm din Informaţia de Severin.

 

 

Circulaţia pe DN 65 în zona podului peste Olt la intrarea în Slatina este restricţionată din cauza unei gropi de aproximativ o jumătate de metru, care a apărut din nou în asfalt, pe sensul de mers dinspre Slatina către Slătioara. Circulaţia pe pod se efectuează, alternativ, pe un singur tronson de mers.
Gazeta de Sud precizează că prima groapă pe podul peste Olt a apărut în urmă cu cinci ani. Podul peste Olt a fost construit între anii 1888-1891.

 

De la începutul anului şcolar 2010 - 2011, numeroase cadre didactice au renunţat la posturile pe care le-au obţinut după concursul de titularizare din cauza salariilor prea mici, care nu le puteau asigura un trai decent. Cei mai mulţi au fost profesori debutanţi care au ocupat catedre în şcoli din mediul rural. Telegraful de Prahova scrie că în judeţ aproximativ 80 de cadre didactice tinere, care au obţinut, în vara acestui an, posturi în urma concursul de titularizare, au renunţat până acum la locurile ocupate.


Obiectiv îl prezintă pe suceveanul Paul Amarica, singurul roman care are deschisa o galerie de arta in Paris. Galeria de arta care îi poarta numele de afla pe Rue Washington din Paris, la un minut de celebra Champs Elysees, fiind deschisa în 1998.  Chiar daca nu achiziţioneaza de fiecare data un tablou, francezii sunt interesaţi să admire picturi şi sculpturi expuse în galeria românului. Paul Amarica nu are studii de specialitate, dar a învăţat singur tot ce ar trebui sa ştie despre acest domeniu.


Etichete revista preseilocalegaleriePariscumparaturiSerbia

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live