Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ina Chelan

5 Martie 2012
Vizualizari: 1076
Comentează add

Gâsca cu gât roşu aduce euro la hectar; 40.000 de lei costă sănătatea unei clădiri; A rămas fără un picior, dar îi învaţă pe alţii tainele fitness-ului.

Revista presei locale 5 martie

ina-chelan

Ţăranii din comunele Năneşti şi Măicăneşti pot depune cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru acordarea plăţilor compensatorii pentru zonele unde trăieşte gâsca cu gât roşu, populaţie de păsări de importanţă internaţională. Valoarea subvenţiei este de 171 de euro pe hectar, aflăm din Monitorul de Vrancea.

 

Prima ediţie a ghidului “Cele mai frumoase sate din România”, a fost lansată la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti. În ghid sunt prezentate 61 de aşezări rurale, din care trei se află în judeţul Prahova. Este vorba desprea satul Homorâciu, satul Pietriceaua şi comuna Cornu, citim în Telegraful de Prahova.

Transilvania Expres avertizează că este risc maxim de avalanşe (grad 5, pe o scară de la 1 la 5), la peste 1.500 de metri altitudine în zona montană a Braşovului. Astfel, turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe munte, deoarece stratul de zăpadă este instabil, a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont .

 

Autoritătile locale din Bumbeşti-Jiu (Sadu) au achitat facturi aferente lunilor de iarnă de peste 40.000 de lei la agentul termic şi electricitate în cazul fostei unităţi medicale din oraş. Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost închis de mai bine de un an din ordinul ministrului sănătăţii. S-a dat drumul la căldură în clădirea în care a funcţionat Spitalul Sadu, pentru că, deşi acum unitatea medicală nu mai este funcţională, aparatura medicală a rămas în clădire, citim în Gazeta de Sud.

 

Rămas fără un picior în urma unui grav accident la o mină din Valea Jiului, Neluţu Lazăr, un fost ortac la Livezeni, este acum, la 45 de ani, unul dintre cei mai buni antrenori de fitness din Valea Jiului, iar locuitorii din zonă se înghesuie să afle de la el secretul menţinerii în formă. Toate aparatele din sala de fitness sunt “gândite”, create şi asamblate de Neluţu  Lazăr. Cum e o zi din viaţa lui, se întreabă colegii de la Servus Hunedoara ? Mult mai activă decât a unui om normal. Se trezeşte dimineaţa şi mănâncă. Se ocupă de cele trei fete ale sale, iar, apoi vine cu maxi taxi la Vulcan, pentru că face naveta zilnic. „Cum ajung aici, văd ce oameni am la sală, mă ocup de ei, îmi fac antrenamentul, iar la prânz plec la Petroşani. Mă duc acasă să văd ce face familia, apoi, iar vin la sală unde stau până seara. Nu e greu şi eu pentru asta trăiesc”, spune Neluţu.

 


Etichete revista preseilocaleAPIAspitalavalansariscfitness

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live