Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 4 mai

Fermierii vasluieni ar cultiva dar nu au ce; Bazinul olimpic din Brăila lasa clubul de rugby fără stadion; Un film documentar despre Braşov ar putea concura la Oscar.

Revista presei locale 4 mai

Articol de Ina Chelan, 04 Mai 2011, 04:36

Fermierii vasluieni sunt disperaţi- ar cultiva dar nu au ce. Nu mai găsesc pe piaţă sămânţă certificată de floarea soarelui. Puţini au fost cei care şi-au achiziţionat din timp seminţe, cei mai mulţi s-au trezit că nu mai găsesc exact când au vrut să cultive. Şi dacă la producători bate vântul, aceeaşi situaţie se înregistrează şi la magazinele de seminţe. Evenimentul regional al Moldovei scrie că situaţia se datorează faptului că producătorii de seminţe au avut contracte ferme şi au vândut toată marfa imediat după recoltare.

În cadrul campaniei "Să ne respectăm în trafic", la sfârşit de săptămână, va avea loc evenimentul "Asigură-te", în cadrul căruia se vor reuni aproximativ 500 de motociclişti, care vor poposi şi în Oradea. "Evenimentul se va desfăşura pe teritoriul judeţelor Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş” declară organizatorii pentru cotidianul bihorean Crişana.

Situaţia în care se află sediul central al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova este incertă. Clădirea nu are proprietar şi, din această cauză, în numele instituţiei nu pot fi accesate fonduri pentru reabilitarea incintei, care a ajuns într-un stadiu avansat de degradare, avertizează Telegraful de Prahova.

La câteva săptămâni de la demararea lucrărilor de reabilitare şi moder­ni­zare a Cetăţii Medievale a Se­verinului s-au făcut şi primele des­coperiri importante. Astfel că zilele trecute, în urma săpă­turilor care au loc pentru des­coperirea de sarcini arheo­logice, au fost găsite 159 de mo­nede care circulau pe piaţă în secolul al XVI-lea prin aceas­tă parte a Europei. Potrivit arheologilor mehedinţeni, mo­ne­dele scoase la suprafaţă ar putea fi ale unui locuitor din Ce­tatea Severinului care le-ar fi pierdut după atacul nimicitor al armatei turcilor lui Soliman Mag­nificul din anul 1524, aflăm din Informaţia de Severin.

Vă întrebaţi cum se transformă muzeele din Sibiu într-un labirint? Ca să primiţi răspunsul, trebuie să vizitaţi Muzeul Labirint, deschis până duminică, în Piaţa Mare din Sibiu. Aici, trei muzee - Brukenthal, ASTRA şi Casa Teutsch - îşi etalează parte din patrimoniu. Cum? Prin imagini, organizate tematic. Joc, comunicare, conflict, muzică, tezaur, construcţii, meşteşuguri - sunt câteva dintre temele pe care vizita­torii sunt invitaţi să le desco­pere, lansează Tribuna Sibiu invitaţia.

Proiectul de 12 milioane de euro privind realizarea unui bazin olimpic de înot încurcă foarte mult planurile clubului local de rugby, scrie Obiectiv Vocea Brăilei. Problema este că terenul pe care se antrenează echipa este fix cel pe care se va construi bazinul, se impune relocarea terenului de rugby, iar ofertele Primăriei nu-i încântă deloc pe conducătorii clubului de rugby. În scurt timp ar urma să înceapă lucrările de construcţie a bazinului, dat fiind faptul că la mijlocul lunii viitoare este programată licitaţia pentru desemnarea firmei care va construi bazinul olimpic.

O problemă gravă, de care se lovesc, invariabil, toate persoanele surdo-mute, este imposibilitatea de a cere ajutorul. Şi nu ne referim la dizabilitatea pe care o au, ci la o „scăpare” a autorităţilor de a asigura sistemul prin care pot solicita sprijinul ambulanţei, poliţiştilor sau pompierilor. Aici intervine Marcela Vlad, singurul interpret calificat de la nivelul judeţului Constanţa. „Cum pot apela surdo-muţii la Serviciul de Urgenţă 112? Nu pot cere ajutorul ambulanţei sau poliţiştilor. Acest aspect a fost neglijat, încă de când a fost implementat sistemul. Aşa că, atunci când au nevoie de ajutor, îmi trimit mie un SMS, iar eu sun la ambulanţă sau la poliţie, merg la ei acasă, apoi la spital, pentru a discuta cu medicii”, le-a spus femeia reporterilor de la ziarul constănţean Cuget Liber.

Participanţii la întrunirile care au avut loc ieri în Sala Maură a Prefecturii Gorj au avut surpriza să constate că încăperea nu a mai fost deratizată de foarte mult timp, gândacii făcându-şi apariţia discret. Muştele moarte din spatele fotoliilor au lăsat să se vadă o curăţenie de criză. Ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, mânerele acestora începeau să cadă rând pe rând. Autorităţile locale citate de cotidianul gorjean Pandurul spun că nu sunt bani pentru deratizare.

Un film documentar despre Braşov ar putea concura la Oscar, anunţă Transilvania Expres. Filmările au început recent şi au vizat, deja, aspecte legate de Cetatea Braşovului, unde a avut loc Festivalul Medieval, de Zilele Braşovului şi de „Parada Junilor”. Documentarul va revela frumuseţile oraşului şi aspecte legate de arhitectură, artă, istorie şi tradiţii. „BRASOV FEATURE DOCUMENTARY” este produs atât în limba română, cât şi în engleză şi are ca ţintă cinematografia şi televiziunile din lume, fiind realizat de un studio canadian, care îşi propune să concureze cu el şi la Premiile Oscar, Secţiunea Documentare.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august