Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 4 iulie

Zilele Romano ButiQ; S-a repus în funcţiune mocăniţa „Huţulca”; „Dracula Night at Corvinilor Castle”.

Revista presei locale 4 iulie

Articol de Ina Chelan, 04 Iulie 2011, 04:25

Sute de gospodării din comuna doljeană Bucovăţ suferă de pe urma restricţiilor de apă. După ce că apa de la robinete nu e potabilă, ci doar menajeră, mai e livrată şi „cu ţârâita“, constată reporterii de la Gazeta de Sud. Locuitorii susţin că problema a fost cauzată de dimensionarea greşită a sistemului de alimentare cu apă al comunei Bucovăţ: Apa nu ajunge pentru miile de abonaţi. Sistemul trebuia de la început gândit la o dimensiune mai mare.

Colegii de la Pandurul scriu despre Logreşti. Comuna are o situaţie mai specială, este una din puţinele localităţi din Oltenia care nu are apă nici măcar în unul dintre cele şapte sate. Oamenii sunt obligaţi să meargă la Hurezani să-şi aducă apă cu bidoanele.

La Aşezământul Nazareth din Şura Mică vin oameni care recunosc că alcoolismul e boala care îi macină, vin oameni şi vin familii în căutare de ajutor. Se întâmplă de vreo 17 ani, de când bazele acestui centru au fost puse. De atunci peste 1700 de persoane au căutat sprijin şi vindecare aici: cei mai mulţi au venit pentru că alcoolul i-a biruit pentru un timp, iar vreo 200 pentru că substanţele etnobotanice au pus stăpânire pe viaţa lor. An de an, la începutul lunii iulie, unii dintre ei se întorc de Ziua Porţilor Deschise la „Nazareth” pentru ca povestea lor să fie auzită şi să fie pildă pentru alţii, citim în Tribuna Sibiu.

Cinefilii hunedoreni se vor putea delecta, timp de patru zile, cu tot atâtea pelicule de excepţie care vor fi proiectate în curtea Castelului Corvinilor din municipiul de pe Cerna, scrie Servus Hunedoara. Proiecţiile prezentate în cadrul medieval al monumentului istoric fac parte din cadrul celei de-a treia ediţii a manifestării „Dracula Night at Corvinilor Castle”, eveniment care a început aseară şi va dura până miercuri, 6 iulie, inclusiv. În acest an, manifestarea destinată cinefililor a fost inclusă de autorităţile din Hunedoara în cadrul unui proiect cultural mai amplu care va include şi spectacole de operă susţinute în aer liber, sub genericul „Opera Nights”.

Cotidianul constănţean Cuget Liber anunţă că au început Zilele Romano ButiQ, aşa că, până pe 8 iulie, turiştii şi constănţenii sunt aşteptaţi, în parcarea de la Poarta 1, la o baie de cultură în stil romani, cu ateliere de meşteşugari în aer liber, obiecte din toate timpurile, muzică şi dansuri autentice, porturi tradiţionale, expoziţie foto şi multe alte surprize. Zilele Romano ButiQ se desfăşoară zilnic, până vineri, între orele 16.00 şi 22.00, timp în care poţi nu doar să intri în atmosfera romani datorită melodiile din acordeon şi a fustelor viu colorate şi plisate, ci chiar poţi învăţa câte ceva din meşteşugurile lor.

În scop de agrement, la Moldoviţa s-a repus în funcţiune mocăniţa „Huţulca”, informează Evenimentul regional al Moldovei. Proprietarul trenului, Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România, a anunţat că trenuleţul are în componenţa sa un vagon bar şi un vagon de vară şi circulă pe un traseu dus-întors în lungime de 14 km. Trenul va circula în zilele de sâmbătă şi duminică, până la data de 3 octombrie.

O elevă de clasa a III-a din Cluj-Napoca, Cristiana Dragoş-Roman, a obţinut premiul I la Concursul Internaţional pentru Tineri Instrumentişti de la Povoletto, Italia. “Este un copil muzical şi inteligent, foarte ambiţios şi harnic. Îi place competiţia şi dovedeşte o disciplină interioară deosebită, care îi permite să îşi stăpânească foarte bine emoţiile atunci când cântă şi să pună în practică tot ce a învăţat. Talentul, munca tenace şi implicarea extraordinară a părinţilor sunt elementele care stau la baza succeselor acestei fetiţe deosebite", a declarat pentru Ziua de Cluj- profesoara Maria Jidav, cea care o îndrumă pe Cristiana de când era încă în grupa pregătitoare.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august