Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 3 mai

Note şi absenţe on-line; Nicolina la fier vechi; Telenovelele româneşti, noua sursă de inspiraţie pentru părinţi.

Revista presei locale 3 mai

Articol de Ina Chelan, 03 Mai 2011, 04:17

După un an de ample lucrări, joi va avea loc recepţia "piramidei" care a fost fost ridicată pe spaţiul verde din curtea interioară a Primăriei Oradea pentru a găzdui Centrul de Relaţii cu Publicul. Construcţia "faraonică" a stârnit controverse atât din partea ecologiştilor, care au asistat neputincioşi la sacrificarea spaţiului verde, cât şi a acelor orădeni care ar fi găsit o altă întrebuinţare sumei de 1.300.000 de lei, la cât se ridica iniţial această investiţie, scrie cotidianul bihorean Crişana.

Un echipaj de control al Registrului Auto Român (RAR), reprezentanţa Constanţa, a verificat, în perioada 1 - 30 aprilie, 122 vehicule. Vestea proastă este că, 107 dintre acestea au fost declarate neconforme din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice. Cotidianul Cuget Liber îi avertizează pe şoferi că seria controalelor nu s-a oprit.

Gazeta de Sud publică un aviz la adresa elevilor certaţi cu învăţătura şi cu prezenţa.Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica“ din Drobeta Turnu Severin a inaugurat primul catalog on-line, prin intermediul căruia părinţii pot urmări situaţia şcolară a copiilor, chiar de acasă sau de la serviciu. Pentru acest lucru fiecare părinte trebuie să plătească în fiecare lună câte un leu pentru întreţinerea softului.

Cea mai veche fabrică din Iaşi, cu o istorie de aproape 120 de ani, este pe cale să cunoască sfârşitul. Judecătorii au decis intrarea în faliment a fabricii de utilaje Nicolina, ceea ce înseamnă că bunurile care au mai rămas în patrimoniul societăţii vor fi înstrăinate, iar banii obţinuţi vor fi împărţiţi creditorilor. Din cei 7.000 de ieşeni care au lucrat la un moment dat în companie şi care s-au specializat în meserii fără căutare pe piaţa locală actuală, în uzină mai sunt în prezent doar 13. La prăbuşirea fabricii ieşene au contribuit deopotrivă un munte de datorii şi un şir de interese bine ascunse a căror miză era potenţialul imobiliar al zonei, precizează colegii de la Evenimentul regional al Moldovei.

Municipiul Alba Iulia va găzdui, începând de astăzi până joi, Congresul Internaţional de Turism Rural, care va contribui la promovarea oraşului atât pe plan naţional cât şi internaţional. Informaţia de Alba mai scrie că la acest eveniment vor participa reprezentanţi ai companiilor implicate în industria turismului din ţară şi din străinătate.

Citim în Gazeta de Olt că părinţii din Slatina care şi-au pus speranţa în creşele primăriei sunt de două săptămâni fără soluţii. Toate cele trei creşe, cu locuri şi aşa insuficiente, s-au închis pentru renovare. Nimeni nu poate spune cât va dura situaţia, nici măcar primăria nu a primit un grafic de lucrări, însă toţi cei implicaţi le cer părinţilor răbdare. Răbdare pe care, în schimb, angajatorii nu o au atunci când vine vorba de absenţele mămicilor, în special, de la lucru.

Telegraful de Prahova constată că după ce telenovelele sud-americane au fost depăşite la audienţă de cele româneşti, zeci de copii din Ploieşti sunt botezaţi, mai nou, după prenumele personajelor din serialele difuzate pe posturile naţionale. Narcisa ori Şanela sunt doar câteva exemple. La diferenţă mică se situează însă şi numele unor fotbalişti de renume, Ronaldo fiind cel mai utilizat. În certificatele de naştere perfectate de către Serviciul Public de Evidenţa Populaţiei din Ploieşti figurează şi nume precum Argentina, Elvis, Elisia, Idris ori Martis.

Mai mulţi producători şi comercianţi din Cluj se specializează în aducerea la domiciliul orăşenilor a produselor cultivate la sat. Terenurile nelucrate au devenit o şansă pentru clujeni. Ziua prezintă câţiva curajoşi: Ionuţ Sâmpetrean (27 de ani) a absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din Cluj, face aici un masterat în relaţii internaţionale, dar cultivă pe 5.000 mp legume şi fructe. Nicolae Banc (55 de ani), unul dintre cei mai vechi cultivatori certificaţi ecologic din Cluj, cultivă legume, cartofi, verdeţuri, porumb, grâu şi floarea soarelui pe 9 ha din satul Bărăi-Căianu. Din 1992 nu mai foloseşte ierbicide sau pesticide şi îşi desface marfa în două magazine şi la poarta fermei. Doi scoţieni au lăsat Marea Britanie şi s-au mutat lângă Huedin, unde se ocupă de legumele "bio" pe care le vând în piaţa din oraş.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august