Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 3 august

Bază sportivă cu o arhitectură unicat în România din darul unui sponsor anonim; La Severin se va înfiinţa un columbodrom; Salcâmii au înflorit pentru a doua oară în acest an.

Revista presei locale 3 august

Articol de Ina Chelan, 03 August 2011, 04:21

Reporterii de la Servus Hunedoara scriu că pe albia pârâului Slătinioara, mirosul este de nesuportat, iar tone de gunoaie zac în apă. Localnicii, însă, dau vina unii pe alţii. Dacă momârlanii spun că vinovaţi de situaţie sunt cei care locuiesc în Petroşani, oamenii de aici cred că, de fapt, problema vine de la cei care au casele în zona mai înaltă. Responsabilii sistemului hidrotehnic din zonă spun că se întâlnesc frecvent cu astfel de probleme pe toate pâraiele de munte şi că vinovaţii sunt greu de tras la răspundere, pentru că sunt greu de prins în flagrant. Aceste ape, însă, ajung să traverseze oraşul în drumul spre vărsare în Jiu, iar duhoarea se simte în aer, chiar şi în zona centrală a Petroşaniului.

În ciuda măsurilor luate pentru rezolvarea lor, problemele legate de câinii fără stăpân continuă să dea bătăi de cap primăriilor şi locuitorilor din oraşele Moldovei. Prinderea şi îngrijirea acestor patrupede este un serviciu foarte costisitor şi relativ ineficient, dar fiind numărul destul de mare al animalelor pe străzi. Oraşele cu cei mai mulţi câini fără stăpân sunt Iaşi şi Suceava, avertuzează Evenimentul.

La Severin se va înfiinţa un columbodrom- anunţă Informaţia. În Drobeta-Turnu-Seve­rin există mulţi cres­cători de pă­sări care locuiesc la bloc şi nu au cum şi unde să-şi în­grijească po­rumbeii. În cel mai scurt timp columbofilii îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii decente pentru că municipalitatea a identificat terenul necesar înfiinţării unui columbodrom, spaţiu în care iubitorii acestor păsări îşi vor ţine porumbeii şi unde se vor organiza tot felul de activităţi specifice acestei îndeletniciri.

Oraşul Turceni se poate mândri cu o bază sportivă cu o arhitectură unicat în România. Baza va fi gata până la începutul lunii octombrie, primarul oraşului spunând că investiţia este făcută de un sponsor care vrea să-şi păstreze anonimatul. Cotidianul gorjean Pandurul afirmă că sponsorul a investit până acum nu mai puţin de 15 miliarde în clădire urmând ca echipamentele sportive şi dotările să fie suportate de primărie.

De astăzi, sătui de aglomeraţia din oraş, constănţenii, dar şi turiştii, pot lua o pauză de la activităţile cotidiene şi se pot relaxa pe malul lacului artificial amenajat al Microrezervaţiei, isi imbie Telegraful cititorii. Un spaţiu special pentru recreere, cu băncuţe din lemn, umbrare din stuf şi câteva dozatoare de băuturi răcoritoare. Alături, pe o parcelă special amenajată, s- au plantat ieri 700 de trandafiri şi leandri, plante care, peste puţin timp, vor rupe acest spaţiu de restul Microrezervaţiei creându-se un loc perfect pentru relaxare. Având o privelişte superbă spre lac, vizitatorii vor putea urmări în linişte lebedele, pelicanii şi restul păsărilor care îşi fac veacul pe lac, le vor putea observa activităţile cotidiene şi, mai ales, se vor putea deconecta.

Citim în Monitorul de Vrancea că pe marginea drumului ce leagă comuna Bordeşti de Dumitreşti, salcâmii au înflorit pentru a doua oară în acest an. Cei care circulă pe acest drum se opresc să admire florile şi chiar să culeagă câteva dintre ele, pentru a face gogoşi. Cei mai în vârstă spun că dacă se întâmplă ca un pom sau copac să înflorească de două ori într-un an este un semn bun. Ei susţin că toamna va fi una lungă, bogată şi cu multă căldură, iar iarna nu îşi va face apariţia prea devreme.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august