Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Daniel Neguţ

29 Octombrie 2009
Vizualizari: 773
Comentează add

Articole publicate în Informaţia, Monitorul, Gazeta de Sud, Tribuna, Mesagerul, Telegraf.

Revista presei locale 29 octombrie

daniel-negut

După cum reiese din datele Direcţiei Judeţene de Statistică Satu Mare, producţia ramurii agricole a fost, în anul 2008, mai mică decât în anul precedent – anunţă Informaţia Zilei Satu-Mare. Faţă de anul 2007, scăderea este mai însemnată la producţia animală, cu peste 13 la sută, şi a scăzut în proporţie mai mică la producţia vegetală, cu 3,3 procente. 

Deşi conducerea Apă Canal a adus acum câteva zile la cunoştinţă că ieri, între orele 8 şi 18, ar fi urmat să oprească furnizarea apei potabile în 3 cartiere din Galaţi, respectiv: I.C. Frimu, Aurel Vlaicu şi Micro 14,  pentru executarea unor lucrări de modernizare, acest lucru nu s-a mai întâmplat – scrie Monitorul local.  Într-un comunicat de presă remis ieri, conducerea Apă Canal a anunţat că lucrarea a fost anulată, ca urmare a blocării unei vane pe conducta magistrală. Acest fapt determină întârzierea efectuării manevrelor de sistare a apei, ceea ce conducea la imposibilitatea încadrării în intervalul de timp anunţat, a lucrărilor executate de Vâlceana Galaţi. Lucrarea va fi reprogramată pentru o altă dată ce va fi anunţată din timp consumatorilor afectaţi.
 

Parcul Tineretului, teritoriu împărţit – titrează Gazeta de Sud. La câteva zile de la inaugurare, Parcul Tineretului a devenit locul de promenadă al multor craioveni, dar şi atracţia hoţilor. Reprezentanţii firmei care se ocupă cu sistemul de udare a spaţiului verde susţin că au dispărut peste 60 de aspersoare. „De o lună, de când ne-am apucat să le instalăm, au început să dispară. Multe au fost smulse, pur şi simplu, din pământ. Este o pagubă însemnată, pentru că un asemenea aspersor costă între 25 şi 80 de euro.

 
Studenţi ai Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu au căutat "sâmburele de speranţă" în 16 sate cu o îndelungată tradiţie germană şi au realizat mini filme documentare, pentru fiecare dintre satele cercetate – citim în Tribuna. Este vorba de proiectul de antropologie vizuală ”Sâmbure de speranţă”, ce se va finaliza printr–un film documentar despre satele săseşti, din apropierea Sibiului. Proiectul "Sâmburele de speranţă" i-a obligat pe fiecare dintre studenţi să colinde o localitate sibiană cu o puternică tradiţie săsească şi să surprindă tradiţiile, încă vii, obiceiuri ale locului, dar şi portrete sau poveşti ale localnicilor. 


Parcul Naţional Munţii Rodnei, în calitate de coordonator naţional de volutari în parcuri naturale, în colaborare cu Asociaţia "Eco Rodna", intenţionează să construiască un centru de vizitare a Parcului şi să trimită voluntari ecologişti din zona Munţilor Rodnei, la tabere de profil organizate în Ungaria şi Italia, în cadrul unui proiect de 3,5 milioane de euro, finanţare europeană, proiect ce urmează a fi depus pe programul "Voluntari europeni în parcuri" – aflăm din Mesagerul de Bistriţa. "Intenţiile proiectului sunt de a promova cetăţenia europeană, prin intermediul voluntariatului în arii protejate, diseminarea informaţiilor privind importanţa conservării biodiversităţii şi dezvoltării durabile, îmbunătăţirea eficienţei managementului voluntariatului, stabilirea unei reţele a organizaţiilor europene implicate în voluntariat, în arii protejate, cunoaşterea importanţei ariilor protejate şi a beneficiilor cooperării internaţionale, îmbunătăţirea practicilor inovatoare în educatia adulţilor şi facilitarea transferului lor dintr-o ţară în alta", a dezvăluit reprezentantul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, Claudiu Iuşan.

Autorităţile locale din municipiul Reşiţa şi din judeţul Caraş-Severin au dus la bun sfârşit un proiect care schimbă din punct de vedere investiţional harta zonei Banatului şi nu numai, prin reabilitarea Zonei Industriale Valea Ţerovei – Reşiţa – scrie Ziua de Cluj. Zona este dotată cu toate utilităţile - apă, canalizare, gaz, energie electrică, telefonie, internet, inclusiv reţea de drumuri şi pod pentru acces spre drumurile naţionale 58 şi 58 B. Aşadar, acum, nu se aşteaptă decât să vină investitorii.


Mecanicii de locomotivă vor avea nevoie de certificare pentru a putea efectua transporturi şi în afara României, odată cu liberalizarea pieţei transportului feroviar de călători, în 2010, cînd operatorii internaţionali vor putea intra pe piaţa de transport feroviar românească – citim în Telegraf Constanţa.  Prin certificare, mecanicii de locomotivă vor obţine un permis de mecanic de locomotivă şi un certificat comunitar, care vor fi recunoscute în orice stat membru al Uniunii Europene. Pentru a obţine certificatul, valabil timp de zece ani, mecanici vor fi testaţi medical (fizic şi psihologic), dar şi profesional. După obţinerea certificării, testările vor continua periodic în funcţie de vârsta solicitantului. 
 

Fruntaş la capitolul... ILICIT  - titrează Informaţia de Severin. Un tânăr de 23 de ani din municipiul Drobeta Turnu Severin dă bătăi de cap nu numai poliţiştilor de la rutieră, dar şi celorlalţi participanţi la trafic. În numai un an de zile, acesta a comis 15 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, reuşind în felul acesta să deţină recordul la acest gen de fapte. Tânărul… cascador nu are permis de conducere, dar lipsa acestui document nu îl împiedică să se urce la volan. Are autoturism, dar nu este înmatriculat, astfel că el circulă cu numere de înmatriculare false. Şi mai grav este că a fost prins la volan de oamenii legii sub influenţa băuturilor alcoolice. Aşadar, dacă tot încalcă legea, măcar să le facă pe toate odată… Astfel, pe numele tânărului au fost întocmite şase dosare penale. 


Etichete revista preseilocalstiriinformaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live