Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 29 decembrie

Dulceaţa de smochine de Şviniţa va ajunge marcă întregistrată la OSIM; Un rădăuţean de 12 ani este campion mondial la karting.

Revista presei locale 29 decembrie

Articol de Ina Chelan, 29 Decembrie 2010, 04:52

Frigul scade vânzările din pieţe- titrează Pandurul. Cei care au ca principală sursă de venit profitul obţinut în urma comercializării de fructe şi legume au ajuns în culmea disperării. În prag de sărbători oamenii erau obişnuiţi să aibă încasări record. iar acum spun că nici măcar cheltuielile nu le acoperă. Vânzările merg din ce în ce mai prost de la o zi la alta şi asta pentru că târgujienii aleg să facă cumpărăturile din supermarket-uri sau magazine de cartier de teamă să nu cumpere produse îngheţate de pe piaţă.

Primăria comunei Cristian organizează zilele acestea prima ediţie a unui târg de iarnă, care include evenimente dedicate saşilor şi românilor, precum şi o serie de manifestări tradiţionale, aflăm din Transilvania Expres. Locul de desfăşurare este Piaţa Libertăţii din Cristian, unde a fost amenajată şi o scenă.

Pregătiţi-vă de pe acum, vă sfătuieşte ziarul constănţean Cuget Liber : Circulaţia pe DN 22C va fi întreruptă timp de un an, începând din 10 ianuarie 2011, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului şi viaductelor peste canalul navigabil Cernavodă, a informat ieri Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Potrivit CNADNR, traficul uşor şi traficul greu vor folosi, pe întreaga perioadă, rute ocolitoare.

Hunedorenii care nu şi-au făcut planuri de petrecere a sfârşitului de an, pentru că nu au bani sau timp pentru o vacanţă la distanţă, pot sărbători Revelionul în stradă. Autorităţile locale din majoritatea municipiilor din judeţul Hunedoara au pus la cale diverse manifestări cu ocazia sfârşitului de an, toate evenimentele fiind organizate în centrul localităţilor, în preajma miezului nopţii de 31 decembrie. Cotidianul Servus îşi avertizează cititorii: Nu vor lipsi nici pupăturile dintre primari şi locuitori.

Cei care nu au apucat să-şi rezerve biletele pentru petrecerea de Revelion mai au o şansă. Ofertele last minute ale agenţiilor de turism sunt mai mult decât atractive şi sunt preferatele turiştilor mai ales în această perioadă. Potrivit precizărilor făcute de către unii agenţi de turism cu care au stat de vorbă reporterii de la Ziarul de Prahova, în prezent, preţurile pachetelor turistice de Revelion sunt mai mici cu 35 – 45 la sută faţă de perioada în care acestea au fost lansate, respectiv în vară.
De exemplu, pentru trei nopţi de cazare într-un apartament turistic din Buşteni, care are trei camere, bucătărie, doua grupuri sanitare, living, centrală termică proprie - aflat în apropierea telecabinei şi a pârtiei de schi Kalinderul -doritorii trebuie să plătească 400 de euro.

Dulceaţa de smochine de Şviniţa va ajunge marcă în­tregistrată la OSIM şi va fi brandul comunei de pe Clisura Dunării, din judeţul Mehedinţi. Citim în Informaţia de Severin că edilul localităţii a început demersurile în acest sens şi acum este în faza de certificare bio a solului şi a zonei. Smochinele de Şviniţa vor face în curând înconjurul planetei. Fiecare localnic are în gospodărie mai mulţi smochini din care face dulceaţă ori ţuică. De altfel, în fiecare an, comuna Şviniţa serbează „Ziua smochinului”, manifestare tradiţională de la care nu lipseşte concursul de desemnare a celui mai gustos borcan cu dulceaţă ori a celei mai bune ţuici.

Localnicii comunei Roşia de Amaradia - Gorj îngheaţă de frig în timpul slujbelor ţinute la biserica din centrul localităţii, şi riscă să fie loviţi de bucăţi de tencuială care au început să se desprindă din tavanul locaşului de cult, citim în Gazeta de Sud. În zilele geroase, nu este nici o diferenţă între temperatura de afară şi cea din biserică, în ciuda celor două sobe în care se face focul pentru ca enoriaşii să nu degere de frig. Prin mai multe crăpături din zidurile bisericii se putea vedea, până recent, în interiorul locaşului de cult, însă a fost luată măsura ca o parte din găuri să fie astupate cu cârpe, iar altele cu materiale obţinute prin grija preotului. Mai multe bucăţi din tencuiala tavanului bisericii au căzut, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit. De altfel, oamenii sunt avertizaţi tot timpul să fie atenţi unde se poziţionează pentru a nu se trezi cu tavanul în cap.

Un rădăuţean de 12 ani este campion mondial la karting, clasa mini, scrie Obiectiv Suceava. Dionisios Marcu, elev în clasa a VI-a are adunate ca pilot, în trei ani, peste 65 de cupe şi trofee la competiţii sportive de karting. Campion al motorsportului românesc, Dionisios sau Denis, cum i se mai spune, este cel mai bun din lume la aceasta categorie de vârstă. El şi-a îndreptat atenţia către karting de la opt ani. Acum părinţii caută un sponsor pentru ca Denis să poată participa la Campionatul Mondial. Rădăuţeanul are o fire ambiţioasa şi crede că într-o zi se va înscrie în competiţia Formula 1 şi se va afla printre primii trei câştigători.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia